Macallan 10 Years Old Cask Strength Sherry Oak 58.4% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 1.300,00 (excl. BTW)
1.573,00 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie Cask Strength
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld Not Specified
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 10
Cask Type Sherry Oak Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 58.4
Inhoud 1,0
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (89)

Een Krachtige Sherry-ervaring

Als het gaat om wereldberoemde distilleerderijen en iconische Schotse whisky's, staat The Macallan op eenzame hoogte. Bekend om zijn toewijding aan excellentie en de kunst van het whisky maken, blijft The Macallan whisky-liefhebbers boeien met zijn uitzonderlijke releases. Een van de indrukwekkende bottelingen in hun assortiment is de Macallan 10 jaar oud Cask Strength Sherry Oak, een whisky die het meesterschap van de distilleerderij op het gebied van sherryvat-rijping laat zien.

Gedurende een decennium gerijpt, is deze expressie een bewijs van de diepte en complexiteit die bereikt kunnen worden door het gebruik van sherryvaten. The Macallan staat bekend om zijn onwrikbare toewijding aan het selecteren van de beste sherry-geweerde eikenhouten vaten uit Jerez, Spanje, zodat elke druppel van hun whisky doordrenkt is met de rijke en karakteristieke smaken die sherryvaten bieden.

Met een krachtige 58.4% alcoholpercentage (ABV) heeft de Macallan 10 jaar oud Cask Strength Sherry Oak een sterke smaak. Dit hogere ABV intensiveert de smaken en aroma's, waardoor ze zich volledig kunnen uiten op het gehemelte. Met elke slok word je getrakteerd op een symfonie van weelderig gedroogd fruit, warme specerijen en fluweelzachte chocolade, allemaal gehuld in de onmiskenbare invloed van sherry-eik.

Een opvallend kenmerk van deze whisky is de diep amberkleurige tint, het resultaat van het langdurige contact met de sherryvaten. De kleur wijst op de rijkdom en complexiteit die je in het glas kunt verwachten en nodigt je uit om je onder te dompelen in een wereld van zintuiglijke genoegens.

Bij het ruiken van de Macallan 10 jaar oud Cask Strength Sherry Oak worden je zintuigen geprikkeld door een boeket van gedroogd fruit, sinaasappelschil en hints van kaneel en gember. De aroma's vermengen zich harmonieus, waardoor een onweerstaanbare uitnodiging ontstaat om verder te verkennen.

Als de whisky je gehemelte streelt, ontvouwt zich een golf van smaken. De fluweelzachte textuur brengt tonen van zoete rozijnen, pure chocolade en warme specerijen met zich mee, met een subtiele onderliggende houtachtigheid. De complexiteit van deze whisky onthult zich laag voor laag, waardoor een werkelijk weelderige proefervaring ontstaat.

De afdronk is langdurig en bevredigend, met een aanhoudende warmte en een verrukkelijke zoetheid die op de tong blijft hangen. De balans tussen de krachtige sherry-invloed en het kenmerkende karakter van The Macallan getuigt van het zorgv

uldige vakmanschap van de distilleerderij.

De Macallan 10 jaar oud Cask Strength Sherry Oak is een whisky die de geest van traditie en excellentie belichaamt. Het brengt een eerbetoon aan het erfgoed van de distilleerderij en laat tegelijkertijd zien dat ze grenzen durven te verleggen op het gebied van smaakverkenning. Deze expressie is een must voor elke whiskyliefhebber die de kunst van sherryvat-rijping waardeert en op zoek is naar een krachtige, maar verfijnde whisky-ervaring.

Of je het nu puur, met een scheutje water of als hoofdingrediënt in een zorgvuldig samengestelde cocktail geniet, de Macallan 10 jaar oud Cask Strength Sherry Oak zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten. Laat je meevoeren door de rijkdom van zijn smaken en ga op een zintuiglijke reis die alleen The Macallan kan bieden.


Aan favorieten toegevoegd