Inchgower 15 Years Old Infrequent Flyers Cask 806198 54% 2008


5.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 90,00 (excl. BTW)
108,90 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Inchgower
Bottelaar Alistair Walker Whisky Company
Serie Infrequent Flyers
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2008
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 15
Cask Type Pedro Ximenez Puncheon
Vatnummer 806198
Alcohol percentage 54
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (89)

Een betoverende expressie uit de Infrequent Flyers-serie van Alistair Walker Whisky Company

Introductie

Inchgower, een distilleerderij gelegen in het hart van Speyside, Schotland, produceert al tientallen jaren uitzonderlijke single malt whisky's. Onder de geprezen releases bevindt zich de Inchgower 15 jaar oud, gedistilleerd in 2008 en onderdeel van de hoog aangeschreven Infrequent Flyers-serie, gebotteld door het gerenommeerde Alistair Walker Whisky Company. Met een rijpingsperiode van 15 jaar en een afwerking op Pedro Ximenez Puncheon-vaten, biedt deze limited edition expressie whisky-liefhebbers een betoverend en complex smaakprofiel.

De Infrequent Flyers-serie van Alistair Walker Whisky Company

De Infrequent Flyers-serie, samengesteld door het gevierde Alistair Walker Whisky Company, toont een selectie zeldzame en buitengewone whisky's voor veeleisende verzamelaars en liefhebbers. Elke whisky binnen deze serie wordt zorgvuldig gekozen om het vakmanschap en de passie van meesterblender Alistair Walker te belichamen. De Inchgower 15 jaar oud, als onderdeel van deze serie, vertegenwoordigt het streven naar uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap dat de collectie kenmerkt.

Profiel van de Inchgower 15 jaar oud

De Inchgower 15 jaar oud, gedistilleerd in 2008, heeft gedurende 15 jaar voortreffelijk gerijpt, resulterend in een whisky met opmerkelijke diepte en complexiteit. De afwerking op Pedro Ximenez Puncheon-vaten voegt een laag van rijkdom en zoetheid toe aan het smaakprofiel. Gebotteld op een krachtige 54% ABV, biedt het een gebalanceerde en bevredigende smaakervaring.

In de neus verleidt de Inchgower 15 jaar oud met aroma's van gedroogd fruit, waaronder rozijnen en vijgen, vergezeld van tonen van honing en vanille. Het gehemelte onthult een heerlijke combinatie van smaken, met lagen van pure chocolade, karamel en geroosterde noten, aangevuld met hints van specerijen en eikenhout. De afwerking op Pedro Ximenez Puncheon-vaten voegt een weelderige zoetheid en een fluweelzachte textuur toe, wat resulteert in een werkelijk verwennerij voor de zintuigen. De afdronk is lang en verwarmend, met een aanhoudende zoetheid en een vleugje eikenhoutkruiden.

De inzet van Alistair Walker Whisky Company voor uitmuntendheid

De samenwerking tussen Inchgower en Alistair Walker Whisky Company toont een gedeelde inzet voor uitmuntendheid in de whiskyproductie. Het vakmanschap en de passie van zowel de distilleerderij als de meesterblender zijn duidelijk merkbaar in elke fles Inchgower 15 jaar oud

. Deze expressie belichaamt de harmonieuze balans van smaken en de zorgvuldige aandacht voor detail die het tot een opvallende whisky maken onder kenners.

Conclusie

De Inchgower 15 jaar oud uit de Infrequent Flyers-serie, gebotteld door Alistair Walker Whisky Company, is een getuigenis van de kunst en toewijding van zowel de distilleerderij als de meesterblender. Met zijn 15 jaar rijping en afwerking op Pedro Ximenez Puncheon-vaten biedt deze limited edition release whisky-liefhebbers een werkelijk betoverende en luxueuze drinkervaring. Of je nu een verzamelaar bent of een whiskyliefhebber die op zoek is naar een opmerkelijke expressie, de Inchgower 15 jaar oud is een must-try whisky die de geest van vakmanschap en innovatie in de wereld van single malt whisky belichaamt.


Aan favorieten toegevoegd