Imperial 25 Years Old The Whisky Trail Cask 75 49.9% 1997


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Imperial
Bottelaar Elixir Distillers
Serie The Whisky Trail
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 14.01.1997
Gebotteld 28.06.2022
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 25
Cask Type Refill Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 49.9
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (91)

Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 - Een tijdloze ode aan een gesloopte distilleerderij

Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 is een zeldzame en voortreffelijke expressie die een eerbetoon brengt aan de nu gesloten en gesloopte Imperial distilleerderij. Deze bijzondere whisky, gedistilleerd op 14 januari 1997 en gebotteld op 28 juni 2022, onder het onafhankelijke label The Whisky Trail van Elixir Distillers, vangt de essentie van een vervlogen tijdperk. Met zijn rijke geschiedenis, beperkte beschikbaarheid en opmerkelijke smaakprofiel staat Imperial 25 jaar oud Cask 75 symbool voor het erfgoed van deze gewaardeerde distilleerderij.

De Imperial Distilleerderij: Een geschiedenis van verandering en wederopstanding
De Imperial distilleerderij, gelegen in Carron, Speyside, kende een tumultueus bestaan en opereerde onregelmatig tussen 1897 en 1998. Opgericht door Thomas Mackenzie, een invloedrijke figuur in de whiskyindustrie, kende Imperial verschillende perioden van sluiting en heropening gedurende zijn honderdjarige geschiedenis. Ondanks de sporadische productie wist Imperial een blijvende indruk achter te laten bij whiskyliefhebbers met zijn uitzonderlijke single malt Scotch whisky's.

Een Illustere Officiële Botteling:
Gedurende zijn operationele jaren bracht de Imperial distilleerderij slechts één officiële botteling uit - een 15 jaar oude expressie die lof en bewondering oogstte bij whiskykenners. Deze limited edition-release toonde de toewijding van de distilleerderij aan het creëren van whisky's van ongeëvenaarde kwaliteit en karakter. Vandaag de dag zijn de officiële bottelingen van Imperial zeer gewilde schatten onder verzamelaars en liefhebbers.

De Sloop en de Geboorte van Dalmunach:
Helaas werd de Imperial distilleerderij in 2013 gesloopt, waarmee een tijdperk ten einde kwam. Uit de as van Imperial's nalatenschap ontstond echter een nieuwe distilleerderij genaamd Dalmunach op dezelfde locatie in 2015. Hoewel de Imperial distilleerderij geen whisky meer produceert, leeft haar geest voort door uitzonderlijke expressies zoals Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75.

Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 - Een Tijdloos Elixer:
Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 belichaamt de essentie van het erfgoed en vakmanschap van Imperial. Gebotteld op een betoverende sterkte van 49,9% ABV heeft deze gerijpte whisky een kwart eeuw doorgebracht om perfectie te bereiken. Het eikenhouten vat waarin het rijpte, heeft een symfonie van smaken en aroma's overgedragen, resulterend in

een werkelijk uitzonderlijke drinkervaring.

Proefnotities:
Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 prikkelt de zintuigen met zijn complexe en genuanceerde karakter. In de neus mag men delicate tonen van gedroogd fruit, vanille en eikenhout verwachten, vergezeld van een subtiele hint van specerijen. Het gehemelte onthult een harmonieuze mix van rijke toffee, honing en pure chocolade, verweven met lagen gedroogde abrikoos en kaneel. De lange, aanhoudende afdronk laat een warme en troostende omhelzing achter, met vleugjes eikenhout en zachte specerijen.

Een Ode aan het Erfgoed van Imperial:
Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 is een eerbetoon aan het opmerkelijke erfgoed van de nu gesloopte Imperial distilleerderij. Als een limited edition-release vertegenwoordigt het een stuk whiskygeschiedenis, waarin de essentie van een vervlogen tijdperk wordt gevangen. Whisky-liefhebbers en verzamelaars worden aangetrokken door de aantrekkingskracht van deze zeldzame expressie, waarderen de betekenis ervan en genieten van de mogelijkheid om het vakmanschap en de kunst van het verleden van Imperial te ervaren.

Al met al is Imperial 25 jaar oud: The Whisky Trail Cask 75 een fascinerende whisky die eer betuigt aan de gesloopte Imperial distilleerderij. De zeldzaamheid, voortreffelijke smaakprofiel en de unieke band met The Whisky Trail maken het een geliefd juweel onder whiskyliefhebbers en kenners.


Aan favorieten toegevoegd