Douglas Laing Big Peat The Orange Edition 50% NV


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Caol Ila, Bowmore, Ardbeg, Port Ellen
Bottelaar Douglas Laing
Serie Small Batch
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 02.12.2019
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd
Cask Type Oak Casks
Vatnummer Bottle code Batch 99
Alcohol percentage 48.3
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Orange Edition: Een Nederlands genot voor liefhebbers van rokerige whisky

Maak je smaakpapillen klaar voor een rokerige sensatie met Big Peat The Orange Edition. Deze limited edition whisky, gebotteld op 02.12.2019 door onafhankelijke bottelaar Douglas Laing voor hun Small Batch-serie, is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. De Orange Edition is een unieke blend van de beste rokerige Islay whisky's, waaronder Caol Ila, Bowmore, Ardbeg en de legendarische Port Ellen. Met zijn krachtige smaken en kenmerkende karakter is deze whisky een must-have voor whisky liefhebbers die op zoek zijn naar een gedurfde en memorabele drinkervaring.

Een viering van Islay's rokerige erfgoed:

Islay, een klein eiland voor de westkust van Schotland, staat bekend om zijn turfachtige en rokerige whisky's. Big Peat The Orange Edition brengt een eerbetoon aan Islay's rijke whiskytraditie door vier iconische distilleerderijen te combineren in een uitzonderlijke blend. Caol Ila draagt bij met zijn maritieme smaken en zachte rokerigheid, Bowmore voegt complexe lagen toe met zijn fruitige en turfachtige tonen, Ardbeg brengt zijn kenmerkende robuuste en turfachtige karakter naar voren, terwijl de zeldzame Port Ellen een vleugje exclusiviteit en diepte aan de blend toevoegt. Het resultaat is een whisky die de essentie van Islay's rokerige aantrekkingskracht belichaamt.

De Orange Edition: Een exclusieve editie voor Nederland:

Douglas Laing heeft The Orange Edition van Big Peat speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt, waardoor het een zeer gewilde release is onder whisky liefhebbers in Nederland. Het levendige oranje etiket weerspiegelt de geest van de Nederlandse cultuur en voegt een uniek tintje toe aan deze uitzonderlijke whisky. Met een beperkt aantal flessen beschikbaar, vertegenwoordigt The Orange Edition een speciale kans voor Nederlandse whisky kenners om een unieke expressie van Islay's rokerige whisky's te ervaren.

Proefnotities:

Big Peat The Orange Edition verleidt met zijn krachtige en rokerige aroma, met tonen van kampvuurrook, zeewier en hints van citrus. Op het gehemelte staat de rokerige karakter centraal, met gedurfde smaken van gebrand eikenhout, turf en een subtiele zoetheid. De afdronk is lang en verwarmend, met een blijvende rokerigheid die uitnodigt om nog een slok te nemen.

Uitmuntendheid in Small Batch:

Als onderdeel van de Small Batch-serie van Douglas Laing is Big Peat The Orange Edition een bewijs van de toewijding van de onafhankelijke bottelaar aan het creëren van uitzonderlijke whisky's. Elke batch wordt zorgvuldig geselecteerd en geblend om een consistente en hoogwaardige drinkervaring te garanderen. De expertise

en aandacht voor detail zijn duidelijk zichtbaar in elke fles, waardoor The Orange Edition een ware parel is in de wereld van rokerige whisky's.

Conclusie:

Big Peat The Orange Edition is een whisky die betovert met zijn rokerige aantrekkingskracht en kenmerkende smaakprofiel. Gemaakt door onafhankelijke bottelaar Douglas Laing voor hun Small Batch-serie, viert deze limited edition het rokerige erfgoed van Islay whisky's. Met zijn blend van Caol Ila, Bowmore, Ardbeg en Port Ellen biedt het een harmonieuze combinatie van turf, rook en complexiteit. The Orange Edition, exclusief gemaakt voor de Nederlandse markt, voegt een vleugje Nederlandse flair toe aan deze uitzonderlijke whisky. Of je nu een doorgewinterde whisky liefhebber bent of een avontuurlijke nieuwkomer, Big Peat The Orange Edition belooft een memorabele en bevredigende reis naar de wereld van rokerige Islay whisky's.


Aan favorieten toegevoegd