Bunnahabhain 14 Years Old Gordon & MacPhail Reserve Cask 5072 55.8% 1991


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bunnahabhain
Bottelaar Gordon & MacPhail
Serie Reserve
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 04.11.1991
Gebotteld 19.10.2006
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 14
Cask Type Refill Sherry Hogshead
Vatnummer 5072
Alcohol percentage 55.8
Inhoud 0,70
Conditie Slightly Bin Stained Backlabel
Etiket Licht gevlekt
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Bunnahabhain is een Schotse distilleerderij die in 1881 werd opgericht op het eiland Islay. Het staat bekend om zijn karakteristieke zachte en licht rokerige whisky's, die in de loop der jaren steeds populairder zijn geworden onder whiskyliefhebbers over de hele wereld. Een van de meest gewilde Bunnahabhain-whisky's is de cask 5072 Gordon & MacPhail reserve, gedistilleerd op 4 november 1991 en gebotteld op 19 oktober 2006 op vatsterkte van 55,8%.

Het is een single cask botteling, wat betekent dat de whisky afkomstig is uit slechts één enkel vat, waardoor elke fles uniek is. Het is gerijpt in een Refill Sherry Hogshead cask en gebotteld door Gordon & MacPhail, een gerenommeerde onafhankelijke bottelaar die bekend staat om zijn hoogwaardige single malt whisky's.

Bij het openen van de fles komt er een heerlijk aroma naar voren met tonen van vanille, honing en zoete gerst. Er is ook een subtiele hint van rook aanwezig, die typisch is voor de Bunnahabhain-distilleerderij. Het is een uitnodigende en complexe neus, die het verlangen naar de eerste slok verhoogt.

Bij het proeven van de whisky proef je eerst de zoetheid van de vanille en honing, die wordt gevolgd door tonen van fruit en noten. Er is ook een lichte kruidige toets aanwezig, met hints van kaneel en nootmuskaat. Het heeft een zijdezachte textuur en een lange afdronk met een subtiel rokerige ondertoon.

Wat deze Bunnahabhain-whisky zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen de zoete en rokerige tonen, waardoor het een complex en verfijnd karakter heeft. Het is een whisky die zowel toegankelijk als uitdagend is en geschikt is voor zowel de ervaren als beginnende whiskyliefhebber.

Kortom, de Bunnahabhain cask 5072 Gordon & MacPhail reserve is een uitstekende keuze voor elke whiskyliefhebber die op zoek is naar een bijzondere en unieke ervaring. Het is een whisky die de essentie van de Bunnahabhain-distilleerderij vastlegt en een eerbetoon is aan de rijke geschiedenis van Schotse single malt whisky's.


Aan favorieten toegevoegd