Bowmore 1964 37 Years Old Fino Cask The Trilogy Series 49.6% 1964


4.8 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie The Trilogy Series
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 05.11.1964
Gebotteld 2002
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 37
Cask Type Fino Sherry Cask
Vatnummer
Alcohol percentage 49.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Case
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (95)

This was the first of the series, and was launched in September 2002. The two casks came from the Macharnudo Albariza vineyards. Colour: fluo yellow. Nose: big bold tropical fruits (kumquats, passion fruits) and lots of other fruits like green plum. Havana tobacco, leather… Some great peat shines through, with white pepper. Then we open another drawer, with lots of waxy notes. The peat (the ‘farmy’ version) strikes back, with even some cow stable notes. We also have some perfume (Chanel N°5) – Paris Hilton anyone? Lots of crème brulee too. Mouth: rubbery attack, followed by lots of crystallised orange, Grand Marnier, Mandarine Imperiale liqueur. Then we have some rather bold peat, overcooked coffee, lapsang souchong tea (smoked).
Again lots of crystallised fruits, dried orange… Extremely satisfying and compact, if not monstrously complex. The finish is very long, on Grand Marnier (the Cuvée Centenaire, that is). Wow, this one is the winner for me.

BOW (95)

Bowmore 1964 Fino Cask: Een Schat in De Trilogy Series

In de wereld van whisky bereiken bepaalde releases een legendarische status, waarbij ze enthousiastelingen betoveren met hun zeldzaamheid en ongeëvenaarde kwaliteit. Bowmore 1964 37 Years Old Fino Cask, onderdeel van de geprezen Trilogy Series, is een waardevol juweel dat de kunst en het erfgoed van Bowmore Distilleerderij tentoonspreidt. Gedistilleerd op 5 november 1964 en gebotteld in 2002, heeft deze uitzonderlijke expressie decennia lang gerijpt in zorgvuldig geselecteerde Fino Sherry vaten, resulterend in een whisky van opmerkelijk karakter en complexiteit.

De Trilogy Series: Een Getuigenis van Uitmuntendheid

Bowmore 1964 Fino Cask neemt een bijzondere plaats in binnen de iconische 1964 Bowmore Trilogy series, waarin ook de Oloroso en Bourbon expressies zijn opgenomen. Deze releases zijn gecreëerd om een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van de distilleerderij te vieren en eer te betuigen aan de eeuwenoude whiskytradities van Bowmore. Elke botteling in de trilogie biedt een uniek smaakprofiel en laat de invloed van verschillende vatsoorten op de spirit zien.

Een Symfonie van Smaak en Aroma's

De Bowmore 1964 Fino Cask editie verleidt de zintuigen met zijn rijke en betoverende boeket. Naarmate de whisky rust in het glas, onthult het een scala aan aroma's, variërend van gedroogd fruit en delicate bloemige tonen tot hints van eikenhout en subtiele rook. Op de tong ontvouwen zich lagen van complexiteit, met smaken van rijpe bessen, pure chocolade, geroosterde noten en een subtiel vleugje kruidigheid. De lange en aanhoudende afdronk laat een bevredigende warmte achter, die uitnodigt om elke slok te koesteren.

Zorgvuldige Behoud van Geschiedenis

Het is belangrijk om op te merken dat Bowmore 1964 Fino Cask een oude vintage fles is en dat de sluiting in de loop der tijd kan zijn verslechterd. Bij het openen van deze schat moet er voorzichtigheid worden betracht om de inhoud te behouden en ten volle van de ervaring te kunnen genieten. Het artikel wordt verkocht zoals beschreven, waardoor verzamelaars en whiskyliefhebbers met vertrouwen een stuk geschiedenis kunnen verwerven.

Een Exclusieve Whisky-ervaring

Met zijn beperkte beschikbaarheid en ongeëvenaarde afkomst neemt Bowmore 1964 Fino Cask een bijzondere plaats in tussen whiskyliefhebbers en verzamelaars. Elke fles vertegenwoordigt een tijdcapsule, waarin de essentie van een vervlogen tijdperk wordt gevangen en het meesterschap van Bowmore Distilleerder

ij wordt getoond. De combinatie van de beste ingrediënten, traditionele distillatiemethoden en de invloed van Fino Sherry vaten heeft geleid tot een whisky van buitengewone diepte en karakter.

Conclusie

Bowmore 1964 Fino Cask, een kostbaar lid van de illustere 1964 Bowmore Trilogy series, staat als een getuigenis van het rijke erfgoed en vakmanschap van Bowmore Distilleerderij. Deze limited-edition botteling belichaamt de geest van een vervlogen tijdperk en biedt whiskyliefhebbers een zeldzame kans om een stuk geschiedenis te proeven. Met zijn voortreffelijke smaken, betoverende aroma's en diepgaande complexiteit is Bowmore 1964 Fino Cask een schat die gekoesterd moet worden door degenen die het geluk hebben zijn aantrekkingskracht te ervaren.


Aan favorieten toegevoegd