Tomatin 40 Years Old 42.9% 1967


4.4 sterren - 2 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Tomatin
Bottelaar OB
Serie Limited Edition
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 17.05.1967
Gebotteld 02.10.2007
Land Schotland
Streek Central Highlands
Leeftijd 40
Cask Type Bourbon Hogsheads
Vatnummer
Alcohol percentage 42.9
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (88)

Colour: golden amber.

Nose: this entrancing and extravagant tropicalness that was also to be found in 1960s Balblairs and Lochsides, but almost nowhere else. Ah, yes, Bowmore. Mangos, guavas, papayas (loud) and maracuja in total sync, plus ripe apples as fillers. Plus a little camphor, eucalyptus and menthol cigarettes. A few years ago this style was still rather easily available, but today, they’re gone gone gone, extinct, finished, exterminated on the altar of modern Scotch whisky! Now, it’s also a little fragile and wouldn’t stand oxygen for long, getting a little flat and cardboardy. Don’t sip this while listening to In-a-gadda-da-vida!

Mouth: exactly the same profile as on the nose, flavour for flavour. And a similar fragility, although it’s got a little more oomph and brightness than expected. As often, a touch of earth in the background helps a lot, as only fruits wouldn’t quite do it.

Finish: surprisingly long and zesty, with renewed tropical fruits – and even grapefruits! And certainly bananas.

Comments: as often with these very old ‘T’ whiskies (Tomintoul, Tomatin, Tamnavulin…), there are ups and there are downs, but there’s something slightly antiquated that’s just moving. Remember, whisky is time in a bottle.

BOW (90)

Een Meesterwerk Onthuld: Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition

Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition is een ware parel in de wereld van whisky en vertegenwoordigt het hoogtepunt van vier decennia rijping. Gedistilleerd in de Hooglanden op 17 mei 1967 en gebotteld op 2 oktober 2007, laat deze voortreffelijke expressie het vakmanschap en de toewijding van de Tomatin-distilleerderij zien. Met een alcoholpercentage van 42,9% biedt het een zeldzame en buitengewone whisky-ervaring die whiskyliefhebbers en verzamelaars zeker zal fascineren.

Een Tijdloze Reis:
Bij het verkennen van de diepten van Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition begint u aan een reis door de tijd. Elke druppel van deze buitengewone whisky draagt de essentie van meer dan vier decennia rijping, waarbij het karakter en de complexiteit langzaam tot stand zijn gekomen in eikenhouten vaten. Het is een eerbetoon aan het geduld en vakmanschap dat in de creatie ervan is gestoken.

De Selectie van de Distillery Manager:
Deze limited edition release is het resultaat van zorgvuldige selectie door de geachte Distillery Manager van Tomatin, Douglas Campbell. Met zijn experte smaak en uitgebreide kennis heeft Campbell zeven eikenhouten vaten persoonlijk gekozen die uitzonderlijke kwaliteit en karakter vertonen. De vaten zijn geselecteerd om een harmonieuze en gebalanceerde expressie te creëren die het allerbeste van de Highland-spirit van Tomatin laat zien.

Ongeëvenaard Smaakprofiel:
Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition biedt een verleidelijke reeks smaken en aroma's die zich gedurende vier decennia rijping hebben ontwikkeld. In de neus wordt u begroet met tonen van rijke tropische vruchten, honingzoete zoetheid en een subtiele hint van eikenhout. Het gehemelte onthult lagen van complexiteit, met smaken van rijpe sinaasappels, pure chocolade, gedroogd fruit en een subtiele toets van specerijen. De fluweelzachte textuur en langdurige afdronk van de whisky laten een blijvende indruk achter op het gehemelte.

Een Droom Voor Verzamelaars:
Voor whiskyverzamelaars is Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition een ware schat. De beperkte beschikbaarheid en onberispelijke kwaliteit maken het zeer gewild onder liefhebbers die de zeldzaamheid en uniciteit van zo'n whisky waarderen. Elke fles vertegenwoordigt een stuk geschiedenis en toont het streven van de distilleerderij om uitzonderlijke spirits te produceren.

De Perfecte Viering:
Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition is niet zomaar een whisky; het is een viering van tijd, vakmanschap en de kunst van het whisky maken. Het is een spirit om te koesteren bij speciale gelegenheden, te del

en met medeconnaisseurs of te koesteren als pronkstuk in een vooraanstaande whiskycollectie. Met elke slok dompelt u zich onder in het erfgoed van de Tomatin-distilleerderij en ervaart u de bekroning van hun passie en expertise.

Conclusie:
Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition is een meesterwerk dat de essentie van tijd en vakmanschap belichaamt. Van de zorgvuldige selectie van vaten tot het onberispelijke smaakprofiel, deze whisky is een eerbetoon aan de toewijding en expertise van de Tomatin-distilleerderij. Of u nu een verzamelaar bent, een whiskyliefhebber of gewoon iemand die op zoek is naar een buitengewone whisky-ervaring, Tomatin 40 Jaar Oud Limited Edition zal zeker een onuitwisbare indruk achterlaten op uw gehemelte en uw whiskyreis. Hef het glas op de tijdloze schoonheid van deze buitengewone expressie en geniet van de bekroning van 40 jaar whisky-perfectie.


Aan favorieten toegevoegd