Springbank 21 Years Old 2023 Edition 46% NV


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not specified
Gebotteld 03.07.2023
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 21
Cask Type 45% Bourbon, 20% Sherry, 20% Rum, 15% Port
Vatnummer Bottle code 23/131
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (92)

Een Verfijnde Symfonie van Sherry en Port

Inleiding:
Met trots presenteren we de langverwachte Springbank 21 jaar oud 2022 Editie, een whisky die het meesterschap van Springbank Distillery belichaamt. Gebotteld op 27.07.2022, toont deze limited edition release een zorgvuldige blend van sherry- en portvaten, waardoor whiskyliefhebbers een werkelijk uitzonderlijke drinkervaring krijgen. Ga met ons mee terwijl we de betoverende kwaliteiten en opmerkelijke samenstelling van deze prachtige expressie verkennen.

Een Harmonieuze Samenstelling:
De Springbank 21 jaar oud 2022 Editie is een eerbetoon aan de kunst van vatrijping, met een zorgvuldig samengestelde verhouding van 55% sherryvaten en 45% portvaten. Deze harmonieuze combinatie resulteert in een whisky die de zintuigen streelt met een symfonie van smaken. De sherryvaten voegen weelderige tonen van gedroogd fruit, toffee en warme specerijen toe, terwijl de portvaten bijdragen aan een fluweelzachte rijkdom, hints van donkere bessen en een subtiele zoetheid. Het evenwicht dat in deze blend is bereikt, toont het vakmanschap en de toewijding van Springbank Distillery.

Een Voortreffelijke Proefervaring:
Bij elke slok van de Springbank 21 jaar oud 2022 Editie begint een opmerkelijke proefervaring. De neus wordt begroet met aroma's van rijpe vijgen, rozijnen en sinaasappelschil, aangevuld met zachte eik en een vleugje vanille. Op het gehemelte ontvouwen zich lagen van smaken, variërend van zoete dadels en pruimenjam tot nootmuskaat, kaneel en een heerlijke hint van pure chocolade. De gladde en fluweelzachte textuur van de whisky draagt bij aan het algehele genot, met een lang aanhoudende afdronk van gedroogd fruit en een subtiele warmte.

Met Distinctie Vervaardigd:
De Springbank 21 jaar oud 2022 Editie is het resultaat van nauwgezet vakmanschap en de expertise van de meesterblenders van Springbank. De sherry- en portvaten zijn zorgvuldig geselecteerd, waarbij alleen de allerbeste spirit werd gekozen voor deze limited release. Gedurende meer dan twee decennia van geduldige rijping ontwikkelde de whisky zijn unieke karakter en bereikte het zijn hoogtepunt van complexiteit en verfijning. Elke fles is een eerbetoon aan de toewijding en vaardigheid die Springbank Distillery belichaamt.

Een Gewilde Zeldzaamheid:
Beperkt tot slechts 3.600 flessen, is de Springbank 21 jaar oud 2022 Editie een zeer gewilde parel onder whiskyliefhebbers en verzamelaars. De zeldzaamheid van deze

editie draagt bij aan de aantrekkingskracht, waardoor het een waardevol bezit is voor degenen die het geluk hebben het te bemachtigen. Elke fles is een bewijs van de passie en het vakmanschap dat Springbank Distillery in elke expressie legt.

Conclusie:
De Springbank 21 jaar oud 2022 Editie, gebotteld op 27.07.2022, is een whisky die de perfecte samensmelting van sherry- en portvaten toont. De zorgvuldig samengestelde samenstelling, heerlijke smaken en verfijnde karakter maken het een uitzonderlijke expressie voor whiskyliefhebbers. Met zijn beperkte beschikbaarheid neemt deze editie een speciale plek in tussen verzamelaars en connaisseurs, waarbij het de uitmuntendheid en toewijding van Springbank Distillery belichaamt.


Aan favorieten toegevoegd