Meadowside Blending Campbeltown Region 7 Years Old Cask 20 54.9% 2014


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 58,00   - uitverkocht
Sale
Meadowside Blending  - Campbeltown Region 7 Years Old Cask 20 54.9% 2014 Perfect
buy with
Distileerderij Undisclosed teasponed Springbank
Bottelaar Meadowside Blending
Serie The Maltman
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 04.2014
Gebotteld 06.2021
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd
Cask Type Madeira finish
Vatnummer 20
Alcohol percentage 54.9
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87.50)

De Campbeltown-regio verkennen: The Maltman Cask 20 Madeira Finish

De Campbeltown-regio in Schotland staat bekend om haar rijke whiskytraditie en unieke karakter. Gelegen op het ruige schiereiland Kintyre, herbergt deze kleine maar krachtige regio enkele gerenommeerde distilleerderijen die uitzonderlijke single malts produceren. Een van deze pareltjes is de Campbeltown Region 7 Years Old Cask 20, een limited edition botteling door het gerespecteerde Meadowside Blending Company onder hun onafhankelijke label, The Maltman. Deze expressie heeft een speciale Madeira cask finish ondergaan, wat een unieke twist aan het smaakprofiel toevoegt. Ga met ons mee op een proefreis terwijl we de heerlijke nuances van deze opmerkelijke whisky verkennen.

Proefnotities:

Neus: Terwijl je het glas naar je neus brengt, word je begroet met een explosie van fruitige aroma's. De geur van rijpe peer en pittige sinaasappelschil vult de lucht, vergezeld van subtiele hints van ziltigheid. Deze fruitige tonen vermengen zich op harmonieuze wijze met de zoete aroma's, waardoor een uitnodigende geurervaring ontstaat.

Smaak: Bij de eerste slok wordt het gehemelte omhuld door een symfonie van smaken. De aanvankelijke smaak doet denken aan heerlijke fudge en delicate poedersuiker, wat resulteert in een aangename zoetheid. Levendige kruiden komen geleidelijk naar voren, diepte en complexiteit toevoegend aan de whisky. Naarmate de smaken zich ontwikkelen, komt er een subtiele vleug van turfrook naar voren, wat een verfijnd evenwicht tussen zoetheid en rokerigheid laat zien. De turf is niet overheersend en laat de andere smaken schitteren.

Afdronk: De afdronk van deze whisky is lang en verwarmend, met een blijvende indruk op het gehemelte. De gladde en romige textuur wordt aangevuld met tonen van boter en de rijke zoetheid van abrikozenjam. Het is een harmonieuze conclusie die blijft hangen en je uitnodigt om elk moment te koesteren.

De Madeira Finish:

Wat de Campbeltown Region 7 Years Old Cask 20 Madeira Finish onderscheidt, is de afwerking in Madeira-vaten. Madeira, een versterkte wijn geproduceerd op het gelijknamige Portugese eiland, geeft de whisky zijn unieke kenmerken. Het Madeira-vat voegt een extra laag van fruitigheid en complexiteit toe, waardoor de whisky naar nieuwe hoogten wordt getild. Het getuigt van het vakmanschap en de toewijding van The Maltman en Meadowside Blending Company om uitzonderlijke whisky's te creëren.

Conclusie:

De Campbeltown Region 7 Years Old Cask 20 Madeira Finish is een bewijs van het whisky-maakvermogen van de Campbeltown-regio. Van de uitnodigende ne

us tot het complexe gehemelte en de blijvende afdronk, elke slok is een reis van smaken. Deze limited edition botteling toont het vakmanschap en de toewijding van The Maltman en Meadowside Blending Company. Of je nu een whiskyliefhebber bent of een avontuurlijke enthousiasteling, deze expressie is het proberen waard. Geniet van de unieke charme van Campbeltown en proef de pracht van deze opmerkelijke whisky.


Aan favorieten toegevoegd