Longrow 100 Proof 10 Years Old Bottled for Usquebaugh Society 57% 1999


4.6 sterren - 2 professionele reviews
€ 400,00   - uitverkocht
Sale
Longrow - 100 Proof 10 Years Old Bottled for Usquebaugh Society 57% 1999 In Original Container
buy with
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie 100 Proof
Gebotteld voor Usquebaugh Society 20th Anniversary
Gedistilleerd op 29.11.1999
Gebotteld 11.03.2010
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 10
Cask Type Refill Bourbon Hogshead
Vatnummer 489
Alcohol percentage 57
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

Serge Valentin (92)

Colour: straw.

Nose: interestingly, this one is easier than the 14, not because of its strength of course but because the wood has coated the spirit a little more, taming the fairly aggressive coastal and sooty/smoky character. It’s a little grassier as well, waxier, cleaner, probably a little more elegant… And more metallic. With water: oh, the mustard in this! Calms down after a few seconds, leaving more room for some waxy and even ashier and sootier notes. Wet rocks, well-finished oysters (not in table wine barrels, mind you) and damp earth, humus, well-aged pu-erh tea.

Mouth (neat): starts a little shyish but then it’s all going tidal, if you see what I mean. Not complex, rather extremely compact, on ashes, bitter oranges, smoked tea and green olives (and their brine). Yes, not complex but wonderful. With water: same, with the smokiness more to the front.

Finish: endless, flinty, grassy, briny and smoky. In short, Longrowish.

Comments: my style. I could spend two (well, seven) evenings with a large glass of this in my hands. And only ten years old! Congrats to both Franck McHardy (does he have his statue now?) and the Usquebaugh Society, this one was great.

BOW (92)

De doos heeft wat schade aan de achterkant. Foto's zijn op verzoek beschikbaar.

Een viering van Longrow 100 Proof 10 Years Old Bottled for Usquebaugh Society 20th Anniversary

Inleiding:
Longrow, een geliefd single malt whiskymerk afkomstig van de gerenommeerde Springbank Distillery in Campbeltown, Schotland, heeft een reputatie opgebouwd met zijn kenmerkende en karaktervolle expressies. Onder de gevierde releases bevindt zich de Longrow 100 Proof 10 Years Old, speciaal gebotteld ter ere van het 20-jarig jubileum van de Usquebaugh Society. Gedistilleerd op 29 november 1999 en gebotteld op 11 maart 2010, biedt deze gelimiteerde editie whisky een verleidelijke reis door de tijd, smaak en de kunst van rijping. In dit artikel zullen we de unieke eigenschappen van Longrow 100 Proof verkennen, evenals de betekenis van de associatie met de Usquebaugh Society.

Het mijlpaal van de Usquebaugh Society:
De Usquebaugh Society, een whiskyliefhebbersvereniging bekend om haar passie en toewijding aan de drank, bereikte een opmerkelijke mijlpaal met haar 20-jarig jubileum. Om dit belangrijke moment te vieren, werkte de vereniging samen met de Springbank Distillery om een speciale editie van Longrow 100 Proof uit te brengen. Deze samenwerking toont het gedeelde streven naar vakmanschap, traditie en de liefde voor whisky.

Perfect gerijpt:
Longrow 100 Proof 10 Years Old vertegenwoordigt een decennium van rijping, een cruciale periode waarin de whisky zijn complexe smaken en aroma's ontwikkelt. Deze specifieke expressie bracht zijn vormende jaren door in een refill Bourbon Hogshead vat, nummer 489. De invloed van het vat gaf de whisky een harmonieuze mix van vanille, kruiden en een subtiele zoetheid afkomstig van het eikenhout.

Proefnotities onthullen:
Longrow 100 Proof 10 Years Old boeit de zintuigen met zijn krachtige en gelaagde profiel. Met een alcoholpercentage van 57% ABV vertoont deze cask strength whisky een rijk, rokerig karakter, kenmerkend voor de Longrow-stijl. In de neus vermengen verleidelijke aroma's van turfrook, rijp fruit en hints van citrus zich. Het gehemelte wordt begroet met een explosie van smaken, waaronder geroosterd eikenhout, vanille, pure chocolade en een subtiele ziltigheid die doet denken aan de kust. De afdronk is lang en verwarmend, met een blijvende indruk van turfrook en kruiden.

Een zeldzaamheid om te koesteren:
Met slechts 258 flessen geproduceerd, heeft Longrow 100 Proof 10 Years Old Bottled for Usquebaugh Society 20th Anniversary een enorme aantrekkingskracht op whiskyclubs en enthousiastelingen die op zoek zijn naar unieke en gelimiteerde uitgaven. Elke fles getuigt van het vakmanschap en de to

ewijding van de distilleerders, evenals de passie van de Usquebaugh Society. De zeldzaamheid en associatie met een belangrijke mijlpaal maken het een waardevolle toevoeging aan elke whiskyverzameling.

Conclusie:
Longrow 100 Proof 10 Years Old Bottled for Usquebaugh Society 20th Anniversary is een opmerkelijke whisky die de kunst van rijping en de essentie van Longrow belichaamt. Van het zorgvuldig geselecteerde vat tot de kenmerkende smaken en beperkte beschikbaarheid, vertegenwoordigt het de geest van viering en gedeelde enthousiasme voor whisky. Of het nu wordt genoten door fervente verzamelaars of geproefd door whiskykenners, deze expressie staat als een eerbetoon aan het blijvende erfgoed van de Usquebaugh Society en het uitzonderlijke vakmanschap van de Springbank Distillery.


Aan favorieten toegevoegd