Arran 25 Years Old Single Cask Bottled for Van Wees 100th Anniversary Cask 1995/399 49.3% 1995


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Arran
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor Van Wees 100th Anniversary 1921-2021
Gedistilleerd op 19.12.1995
Gebotteld 12.10.2021
Land Schotland
Streek Arran
Leeftijd 25
Cask Type Sherry Hogshead
Vatnummer 1995/399
Alcohol percentage 49.3
Inhoud 0,70
Conditie In Original Wooden Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Arran 25 jaar oude Single Cask: Een viering van Van Wees' 100-jarig jubileum

Gelegen op het pittoreske Isle of Arran, staat de Arran-distilleerderij bekend om het creëren van uitzonderlijke whisky's die de natuurlijke schoonheid en het karakter van de omgeving belichamen. Een opmerkelijke expressie hiervan is de Arran 25 jaar oude Single Cask, speciaal gebotteld voor het 100-jarig jubileum van Van Wees. Deze whisky, gerijpt in een Sherry Hogshead, vertegenwoordigt een samenwerking tussen twee vooraanstaande entiteiten in de whiskywereld.

Van Wees, een gerenommeerde Nederlandse importeur en distributeur van fijne en zeldzame Schotse whisky's, is al een eeuw lang een pionier in de branche. Om dit mijlpaal te vieren, zijn ze een partnerschap aangegaan met de Arran-distilleerderij om een opmerkelijk vat te selecteren dat het vakmanschap en de toewijding van beide partijen weerspiegelt.

Gedistilleerd op 19 december 1995 en gebotteld op 12 oktober 2021, heeft deze single cask-release geduldig gerijpt gedurende 25 jaar, waardoor de smaken zich in de loop der tijd hebben kunnen ontwikkelen en harmoniseren. Met een alcoholpercentage van 49,3% biedt het een volle en robuuste ervaring die de zintuigen prikkelt.

Bij het inschenken van een glas van de Arran 25 jaar oude Single Cask wordt men begroet door een rijk en verleidelijk aroma. De invloed van het Sherry Hogshead-vat is onmiddellijk merkbaar, met tonen van gedroogd fruit, pure chocolade en een vleugje warme specerijen, die allemaal subtiel met elkaar verweven zijn.

Op de tong levert de whisky een symfonie van smaken. Zoete en weelderige sherry-gedrenkte rozijnen dansen samen met rijke pure chocolade en getoast eikenhout, wat resulteert in een luxe en weelderige smaakervaring. Subtiele hints van sinaasappelschil en kruiden voegen diepte en complexiteit toe, zodat elke slok nieuwe smaaklagen onthult.

De lange rijpingsperiode heeft deze whisky een fluweelzachte textuur gegeven, waardoor de smaken als een zachte omhelzing de tong bedekken. De afdronk is langdurig, waarbij de complexiteit van het Sherry Hogshead-vat op de tong blijft hangen, uitnodigend tot bezinning en waardering.

De Arran 25 jaar oude Single Cask is niet alleen een eerbetoon aan het vakmanschap en de expertise van de Arran-distilleerderij, maar ook een passende hommage aan het 100-jarig jubileum van Van Wees. De samenwerking tussen deze twee vooraanstaande entiteiten heeft geresulteerd in een whisky die de toewijding en passie belichaamt die beide partijen delen.

Gepresente

erd in een speciaal ontworpen fles, versierd met de melding van het 100-jarig jubileum van Van Wees op het etiket en ter viering van het eeuwfeest, is deze limited edition-release een droom voor verzamelaars. De zeldzaamheid en exclusiviteit maken het een gewaardeerde toevoeging aan elke whiskyverzameling, en tegelijkertijd een symbool van de blijvende toewijding van Van Wees om premium spirits te bieden aan veeleisende kenners.

Ter afsluiting is de Arran 25 jaar oude Single Cask, gebotteld voor het 100-jarig jubileum van Van Wees, een getuigenis van het vakmanschap, de expertise en de viering van uitzonderlijke whisky. Met zijn voortreffelijke smaken, gerijpt in een Sherry Hogshead, belichaamt het de essentie van zowel de Arran-distilleerderij als Van Wees, waardoor een whisky-ervaring ontstaat die werkelijk onvergetelijk is. Laten we proosten op het eeuwfeest van Van Wees en op het aanhoudende succes van de Arran-distilleerderij bij het creëren van uitzonderlijke whisky's.


Aan favorieten toegevoegd