Arran 1996 Vintage Collection Limited Edition 46% 1996


4.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Arran
Bottelaar OB
Serie Vintage Collection
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1996
Gebotteld 2005
Land Schotland
Streek Arran
Leeftijd 8
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (84)

Arran 1996 Vintage Collection Limited Edition: Een Tijdloze Uitdrukking van Vakmanschap

Verscholen op het pittoreske Isle of Arran heeft de Arran-distilleerderij een welverdiende reputatie opgebouwd door uitzonderlijke whisky's te produceren die de essentie van hun omgeving belichamen. Een meesterwerk in dit opzicht is de Arran 1996 Vintage Collection Limited Edition, een whisky die kenners meeneemt op een reis terug in de tijd naar zijn distillatie in 1996 en daaropvolgende botteling in 2005.

Deze limited edition-release maakt deel uit van de befaamde Vintage Collection, die het streven van de distilleerderij naar behoud van erfgoed en karakter van hun whisky's onderstreept. Met zorgvuldige aandacht voor detail is de Arran 1996 Vintage Collection gecreëerd als een uitdrukking van een vervlogen tijdperk, waarbij whisky-liefhebbers worden uitgenodigd om een werkelijk unieke en tijdloze ervaring te beleven.

De reis van deze whisky begint met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, waaronder lokaal geteelde gerst en zuiver water afkomstig van Loch na Davie. Deze elementen, in combinatie met het vakmanschap van de meester-distilleerders van Arran, resulteren in een spirit van ongeëvenaarde kwaliteit en karakter.

Bij het inschenken van een glas Arran 1996 Vintage Collection wordt men onmiddellijk begroet door een boeiend aroma waarin tonen van rijp fruit, warme specerijen en een subtiele hint van zeelucht samenkomen. De gouden kleur van de whisky weerspiegelt de jarenlange rijping in eikenhouten vaten, die een diepte en complexiteit hebben meegegeven die zelfs de meest veeleisende smaakpapillen zal prikkelen.

Met een alcoholpercentage van 46% ABV biedt deze uitdrukking een perfecte balans, waardoor de smaken zich op elegante wijze kunnen ontvouwen op de tong. De eerste slok onthult een symfonie van smaken, waarbij rijke vanille, zoete honing en een vleugje toffee samendansen met hints van kaneel en nootmuskaat. De textuur op de tong is fluweelzacht en glad, een bewijs van het zorgvuldige rijpingsproces dat in de loop der jaren heeft plaatsgevonden.

Terwijl de whisky op de tong blijft hangen, onthult deze extra lagen van complexiteit. Subtiele invloeden van eikenhout komen naar voren, vergezeld van zachte zeetonen die beelden oproepen van de ruige Arran-kustlijn. Deze elementen smelten harmonieus samen en creëren een werkelijk boeiende en veelzijdige smaakervaring.

De afdronk is lang en bevredigend, met nasmeulende echo's van gedroogd fruit en een subtiele toets van kruiden. Elke slok laat een blijvende indruk achter, nodigt uit

tot overpeinzing en reflectie op het vakmanschap en de ambacht die zijn samengebracht om deze exceptionele whisky te creëren.

Om de aantrekkingskracht te vergroten, wordt de Arran 1996 Vintage Collection Limited Edition gepresenteerd in een prachtig ontworpen fles, versierd met elegante etikettering en details die een eerbetoon brengen aan de oorsprong van de whisky. Deze aandacht voor esthetiek weerspiegelt de toewijding van de distilleerderij aan excellentie en toont de trots die zij koesteren voor elk aspect van hun whiskyproductie.

Als een limited edition-release heeft de Arran 1996 Vintage Collection een speciale plaats in het hart van whiskykenners en -liefhebbers. De zeldzaamheid en unieke karakter maken het een zeer gewilde toevoeging aan elke whiskyverzameling, maar ook een gekoesterd geschenk voor degenen die de fijnere dingen in het leven waarderen.

Tot slot, de Arran 1996 Vintage Collection Limited Edition is een bewijs van het vakmanschap, de toewijding en passie die de Arran-distilleerderij definiëren. Van de schilderachtige landschappen van het Isle of Arran tot de zorgvuldig samengestelde smaken die dansen op de tong, belichaamt deze whisky de essentie van zijn tijd en plaats. Voor degenen die het geluk hebben om ervan te genieten, is de Arran 1996 Vintage Collection een ware schat die de geest van whisky-vakmanschap op zijn best vastlegt.


Aan favorieten toegevoegd