Lagg Inaugural Release 2022 Batch 3 50% 2022


4.5 sterren - 1 professionele reviews
€ 119,80 (excl. BTW)
144,96 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Lagg
Bottelaar OB
Serie Inaugural Release
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2019
Gebotteld 19.10.2022
Land Schotland
Streek Arran
Leeftijd 3
Cask Type Ex-Rioja Charred Red Wine Cask Finish
Vatnummer L19 10 22 707 40 BB
Alcohol percentage 50
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

BOW (87)

Lagg Inaugural Release 2022 Batch 2: Omarmen van het geturfde erfgoed van het eiland Arran

Verscholen op het pittoreske eiland Arran staat de Lagg-distilleerderij trots als de tweede distilleerderij die is opgericht door de eigenaars van de Arran-distilleerderij. Met de visie om een meer geturfde stijl van whisky te creëren dan zijn voorganger, heeft Lagg-distilleerderij haar officiële Inaugural Release tweede batch uitgebracht in 2022. Deze langverwachte expressie toont het unieke karakter en vakmanschap dat Lagg naar de whiskywereld brengt.

Gedistilleerd in 2019 en gebotteld in 2022, markeert deze speciale release een mijlpaal voor de Lagg-distilleerderij. Als de tweede batch van de Inaugural Release vertegenwoordigt het de voortzetting van een erfgoed dat geworteld is in de kunst van geturfde whiskyproductie. Met een alcoholpercentage van 50% belichaamt deze whisky de toewijding van Lagg om een gedurfde en boeiende drinkervaring te bieden.

Een van de kenmerkende aspecten van deze release is de rijping in een 55 L Oloroso Sherry Finish. Deze zorgvuldig geselecteerde vat heeft een diepte aan smaak en complexiteit toegevoegd die perfect aansluit bij de geturfde aard van de spirit. De invloed van het Oloroso Sherry-vat is te ervaren in de hele whisky, met lagen van rijkdom en nuance die het algemene profiel verrijken.

Wanneer men een glas Lagg Inaugural Release 2022 Batch 2 nadert, wordt men begroet door een uitnodigend aroma dat de essentie van turf en Sherry vastlegt. De rokerige tonen verweven zich harmonieus met hints van gedroogd fruit, eikenhout en specerijen, waardoor een uitnodigende olfactorische ervaring ontstaat die de toon zet voor wat komen gaat.

Op de tong levert de whisky een symfonie van smaken. De turfrook staat centraal en omhult de smaakpapillen met zijn krachtige en aardse karakter. Lagen van pure chocolade, karamel en gedroogd fruit komen naar voren, waardoor zoetheid en complexiteit aan het algemene profiel worden toegevoegd. De invloed van het Oloroso Sherry-vat zorgt voor een subtiele nootachtigheid en een heerlijk vleugje kruidigheid, waardoor de algehele drinkervaring wordt verbeterd.

De Lagg Inaugural Release 2022 Batch 2 heeft een rijke en fluweelzachte textuur die het gehemelte bedekt en een blijvende indruk achterlaat. De afdronk is lang en bevredigend, met de turfsmaak die subtiel blijft hangen en uitnodigt tot overpeinzing en reflectie over het vakmanschap achter deze whisky.

Meer dan alleen de vloeistof zelf vertegenwoordigt de Lagg Inaugural Release 2022

Batch 2 de bekroning van jarenlange passie en toewijding. Het toont het vakmanschap van de distilleerders bij Lagg en hun inzet voor het creëren van uitzonderlijke geturfde whisky's. Bovendien brengt het een eerbetoon aan het rijke whisky-erfgoed van het eiland Arran, waar het ruige landschap en de maritieme invloed bijdragen aan het creëren van werkelijk unieke spirits.

Ter afsluiting is de Lagg Inaugural Release 2022 Batch 2 een viering van de toewijding van de Lagg-distilleerderij aan de geturfde stijl van whisky en een getuigenis van het vakmanschap en de passie die bij de creatie ervan komen kijken. Met zijn kenmerkende turfsmaak, harmonieuze Sherry-invloeden en onberispelijk vakmanschap zal deze whisky zeker enthousiastelingen en verzamelaars aanspreken. Hef het glas en geniet van de rijke smaken van Lagg terwijl je een geturfde reis door het prachtige eiland Arran maakt.


Aan favorieten toegevoegd