Bimber Apogee XII Pure Malt Whisky 46.3% NV


4.1 sterren - 2 professionele reviews
€ 39,00 (excl. BTW)
47,19 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Bimber
Bottelaar OB
Serie Apogee XII
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2021
Land Engeland
Streek Engeland
Leeftijd 12
Cask Type Used Bimber Single Malt ex-Bourbon casks
Vatnummer Barcode 5060444431322
Alcohol percentage 46.3
Inhoud 0,70
Conditie In Orginal Box
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Words of Whisky (86)

:

An interesting proposition from Bimber Distillery, the Apogee XII Pure Malt Whisky delivers in terms of deliciousness.
Nose
Stewed apples sprinkled with cinnamon and accompanied by apricots, melon and sweet oranges. Some light floral touches (lavender and geranium) as well as Love Hearts and a subtle toffee-esque quality.
Taste
Viscous mouthfeel with a touch of dry oak, oranges and some milk chocolate, as well as peaches and honey. A sliver of mint in the background.
Finish
Lingering sweetness and some white pepper. Medium in length

BOW (86)

Apogee XII Pure Malt Whisky: Een reis van smaken en complexiteit

In de wereld van fijne whisky's springt de Apogee XII Pure Malt Whisky, gebotteld in 2021 door Bimber uit Londen, eruit als een uitzonderlijk aanbod. Met zijn unieke rijpingsproces in gebruikte Bimber Single Malt ex-Bourbon vaten, biedt deze whisky een onberispelijke balans en een scala aan smaken die het gehemelte zullen betoveren. Laten we de opmerkelijke eigenschappen verkennen die Apogee XII tot een ware parel in de whiskywereld maken.

Een harmonieuze blend van Highland en Speyside Single Malts

Om het uitzonderlijke karakter van Apogee XII te creëren, heeft Bimber enkele van de beste single malt whisky's uit zowel de Highlands als Speyside-regio's van Schotland geselecteerd. Deze whisky's zijn minimaal 12 jaar gerijpt, waardoor ze hun unieke kenmerken en diepte van smaak konden ontwikkelen. De zorgvuldige selectie van deze whisky's legde de basis voor het daaropvolgende rijpingsproces, dat hun profielen verder versterkte.

Extra rijping in ex-Bourbon vaten

De volgende stap in het creëren van Apogee XII omvatte een extra rijping in ex-Bourbon vaten die eerder werden gebruikt om de bekroonde London single malt whisky van Bimber te laten rijpen. Deze innovatieve aanpak verrijkt de whisky met een extra laag complexiteit en smaak. Het levendige, fruitige en kruidige karakter van de ex-Bimber vaten vermengt zich harmonieus met de bestaande smaken, waardoor een werkelijk uitzonderlijke whisky-ervaring ontstaat.

Onberispelijk vakmanschap en presentatie

Apogee XII wordt gebotteld op 46,3% ABV, wat zorgt voor een krachtige en smaakvolle drinkervaring. Het is het vermelden waard dat er geen kleurstoffen of koudefiltratie worden gebruikt, waardoor de whisky zijn natuurlijke essentie en authenticiteit behoudt.

De presentatie van Apogee XII is net zo opvallend als zijn smaak. De whisky wordt geleverd in een op maat gemaakte glazen fles, ontworpen om de kunstzinnigheid van Bimber's kleine koperen ketels te weerspiegelen. De fles heeft een hamerslagtextuur, wat een tastbaar element toevoegt aan het algehele esthetische aspect. Elk aspect van deze whisky, van de inhoud tot het uiterlijk, getuigt van het zorgvuldige vakmanschap en oog voor detail van Bimber.

Proefnotities: Een symfonie van smaken

De neus van Apogee XII verwent direct met zijn gekruide peren en in de oven gebakken abrikozenflappen. De zoetheid wordt verder versterkt door tonen van snoepkettingen, terwijl rozenwater, nootmuskaat en gemberpoeder een aromatische touch toevoegen.

Bij het pro

even biedt de whisky een heldere en frisse smaakervaring, dankzij de stroperige boomgaard- en steenvruchten. Het licht gebrande eikenhout zorgt voor een zachte basis, aangevuld met hints van witte peper en verfrissende munt. Het samenspel van smaken creëert een complexe en veelzijdige drinkervaring.

Terwijl de reis ten einde komt, laat Apogee XII een blijvende indruk achter met zijn aanhoudende rijpe en zoete vruchten. Deze harmoniëren elegant met het aromatische eikenhout, wat zorgt voor een bevredigende en gedenkwaardige afdronk.

Conclusie

Apogee XII Pure Malt Whisky, gebotteld in 2021 door Bimber uit Londen, is een ware getuigenis van de kunst van het whisky maken. Door zorgvuldig te blenden en te rijpen in ex-Bourbon vaten, ontstaat een whisky van ongekende diepte en complexiteit. De symfonie van smaken, van gekruide peren tot verfrissende munt, biedt een opmerkelijke reis voor whisky-liefhebbers. Met zijn onberispelijke vakmanschap en presentatie staat Apogee XII als een schitterend voorbeeld van Bimber's toewijding om uitstekende dranken te creëren.


Aan favorieten toegevoegd