Stauning Whisky Smoke Batch 1-2021 47% NV


4.0 sterren - 1 professionele reviews
€ 60,00   - uitverkocht
Sale
Stauning Whisky - Smoke Batch 1-2021 47% NV Perfect
buy with
Distileerderij Stauning Whisky
Bottelaar OB
Serie Smoke
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 2021
Land Denemarken
Streek Skjern
Leeftijd
Cask Type
Vatnummer Batch 1-2021
Alcohol percentage 47
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (84)

Stauning Whisky Smoke Batch 1-2021: Een Deense Genot van Rookachtige Smaak

Gelegen in het charmante stadje Skjern, Denemarken, heeft de Stauning Whisky-distilleerderij sinds de oprichting uitzonderlijke whisky's gemaakt. Een van hun opmerkelijke releases is de Stauning Whisky Smoke Batch 1-2021, een whisky die liefhebbers meeneemt op een reis van rokerige sensaties.

Gebotteld in 2021 toont deze batch de toewijding aan vakmanschap en aandacht voor detail van de distilleerderij. Elke fles is een bewijs van de expertise en passie van het Stauning Whisky-team. Met een alcoholpercentage van 47% boeit deze uitdrukking de zintuigen vanaf het moment dat hij in het glas wordt geschonken.

De Stauning Whisky Smoke Batch 1-2021 is een eerbetoon aan de onderscheidende rokerige smaken die synoniem zijn geworden met het merk. De whisky wordt vervaardigd met behulp van een nauwgezet proces waarbij de gerst wordt gerookt boven lokale turf, waardoor de drank wordt doordrenkt met een robuuste en fascinerende rokerigheid. Deze traditionele techniek voegt diepte en complexiteit toe aan de whisky en creëert een werkelijk uniek smaakprofiel.

Bij de neus verleidt de Stauning Whisky Smoke onmiddellijk met een rijke en uitnodigende geur. Tonen van turfrook vermengen zich met hints van gebrand eikenhout, vergezeld van een subtiele zoetheid die wijst op de onderliggende complexiteit.

Bij de eerste slok wordt het gehemelte begroet met een symfonie van smaken. Het rokerige karakter neemt het voortouw en omhult de smaakpapillen in een warme omhelzing. Lagen gebrand hout, aardse ondertonen en een vleugje kruiden dansen op de tong, waardoor een harmonieuze en goed uitgebalanceerde ervaring ontstaat.

Naarmate de smaken zich ontvouwen, komen nuances van vanille en karamel naar voren, die een vleugje zoetheid toevoegen en de algehele complexiteit versterken. De mondtextuur is fluweelzacht, waardoor de smaken kunnen blijven hangen en evolueren bij elke slok.

De afdronk is lang en bevredigend, waarbij de rokerige essentie geleidelijk vervaagt en een blijvende warmte achterlaat die uitnodigt tot contemplatie. De Stauning Whisky Smoke Batch 1-2021 is een bewijs van de toewijding van de distilleerderij om whisky's te creëren die grenzen verleggen en uitzonderlijke smaakervaringen bieden.

Terwijl je je glas heft om te genieten van dit Deense genot, neem een moment om de kunst en toewijding te waarderen die is gestoken in het maken van deze uitdrukking. Laat de rokerige smaken je meenemen naar de ruige landsch

appen en wilde schoonheid van Denemarken, terwijl je op een zintuiglijke avontuur gaat door de wereld van Stauning Whisky.

Of je nu een ervaren whiskykenner bent of een nieuwsgierige liefhebber, de Stauning Whisky Smoke Batch 1-2021 biedt een boeiende en gedenkwaardige drinkervaring. Laat je verleiden door de rokerige aantrekkingskracht en laat de smaken je zintuigen ontsteken terwijl je de ware essentie van Stauning Whisky ontdekt.


Aan favorieten toegevoegd