The Duchess Foursquare

The Duchess Foursquare

Nieuwe release van The Duchess

Foursquare 13 jaar oud


Met trots presenteren we een nieuwe en schitterende release in de wereld van Rum, speciaal geselecteerd voor de mensen die kunnen genieten van goede spirit. Na het succes van de Guadeloupe 19 jaar oud, de Belize 10 jaar oud en de Trinidad 20 jaar oud, zal The Duchess een nieuw gebied aan dit portfolio toevoegen, een buitengewone single cask rum uit Barbados.

Over deze Barbados

Deze schitterende 13 jaar oude single cask rum is gemaakt door de Foursquare distilleerderij in Barbados. De rum is gemaakt onder het toeziend oog van master Distiller and Blender Richard Seale. Inderdaad, dezelfde die in 2018 de ICS Rum Producer van het jaar heeft gewonnen. Drie van zijn Rums zijn overigens geprezen met de titel “Outstanding Gold”. Barbados produceert fantastische Rums, en dit specifieke vat is speciaal geselecteerd in samenwerking met Richard Blesgraaf voor het Whisky & Rum aan Zee Festival 2018. Ditzelfde festival zal ook dienen als het podium voor de release van deze Rum.

Wederom is het kunstwerk op het label gedaan door niemand minder dan de schilder Hans Dillesse. Hij heeft voornamelijk bekendheid verkregen door zijn eerdere labels voor Karuizawa, Hanyo en Dornoch Castle. De bloem, weergegeven op het label, draagt de toepasselijke bijnaam: “De Trots van Barbados”. Hetzelfde kan natuurlijk gezegd worden over de Foursquare distilleerderij.

Neus:
Dit is een tropischfruitbommetje! Het heeft papaya, ananans en rozijnen. Ook lijkt het wat romerigs te hebben, een beetje zoals de ouderwetse boterbabbelaars (ik behoor tot die mensen die zo’n blik in een avond leeg krijgt). Los van de tropische smaken, heeft het ook mooie houttonen, een beetje sandelhout. Al is het wel op de achtergrond.

Smaak:
Fruitige tonen, met name steenfruit… misschien iets tropischer, richting papaya, of andere inheemse fruitsoorten die je op Barbados kunt vinden. Het heeft ook iets zoets. Hoe dan ook, het is een prachtige combinatie tussen de boterbabbelaars en de houttonen, hoe kun je daar niet van genieten?

Afdronk:
Een aangename en lange afdronk. Het heeft zelfs iets groenigs, misschien bamboescheuten? Als je dat nog nooit gegeten hebt, dat is echt een aanrader. Ook komt er een heel aangenaam pepertje door op de tong.

Balans en complexiteit:
Een mooie balans, zowel in de neus als in de smaak. Wat een aangename dram.
Dit soort Rum maakt mij altijd erg gelukkig, ik kan hier op ieder moment van de dag van genieten. De kwaliteit is hoog, complimenten.

Blog door Nils van Rijn

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd