Cinzia Merli, eigenaar en wijnmaker Le Macchiole
In onze interviewserie Talking Wine met... spreken we verschillende bekende personen uit de internationale wijn en food scene over hun liefde voor wijn.
Hoe zijn ze verzeild geraakt in de wereld van de wijn? Wat zijn hun favoriete wijnen? Welke producenten of appellaties raden ze ons aan?
Deze keer praten we met Cinzia Merli, eigenaar en wijnmaker van het gerenommeerde wijnhuis in Bolgheri, Toscane; Le Macchiole. Le Macchiole staat internationaal bekend om de 'Messorio', een wijn van 100% Merlot die 20 maanden houtopvoeding in barriques heeft gehad en ongefilterd wordt gebotteld. Messorio scoort jaarlijks hoge punten bij wijnschrijvers en is zonder twijfel één van de beste Merlots van Italië en misschien zelfs van de wereld.
We spraken met Cinzia over haar liefde voor Toscane en Bolgheri in het bijzonder. Ook deelt ze met ons haar favorietjes plekjes waar je een zeker eens een Toscaanse steak (bistecca!) moet gaan eten!