Vina Sena: Eduardo Chadwick

Vina Sena: Eduardo Chadwick

Jon Wyand is al meer dan 40 jaar fotograaf en gespecialiseerd in het vastleggen van de schoonheid van wijngaarden en wijnkelders wereldwijd. Zijn prachtige foto's worden regelmatig gepubliceerd en zijn bekroond met talloze prijzen. Vanwege de indrukwekkende aard van Jon's foto's deelt hij vaak de verhalen erachter. Vandaag schrijft hij over zijn reis om wijnhuizen te bezoeken en Chilleense wijnen te proeven, waar hij Eduardo Chadwick van het gerenommeerde wijnhuis Viña Seña ontmoette en een aantal adembenemende foto's maakte op het landgoed.

John Wyand ontmoet Eduardo Chadwick

John Wyand ontmoet Eduardo Chadwick

Toen ik Errazuriz Panquehue wijnmakerij (zoals het toen heette) voor het eerst bezocht in 1989, had ik mijn eigen onafhankelijke reis georganiseerd parallel aan die van de Masters of Wine. Het feit dat ik mijn eigen vervoer had en een tijdschema dat aan mijn voorkeuren voldeed, bleek voordelig te zijn, zodat ik geen lange maaltijden en proeverijen hoefde te volgen of om de aandacht van de eigenaar hoefde te wedijveren. Het werkte goed, ik werd geweldig ontvangen en vermaakt.

Ondanks mijn aanvankelijke plannen om de dag door te brengen met de oversteek van de Andes naar Mendoza, haalde Errazuriz me over om mijn bezoek te synchroniseren met de Masters of Wine, door extra tijd aan te bieden en de kosten van een taxi voor mijn rekening te nemen. Het stelde me in staat om, zij het kort, de toenmalige eigenaar Alfonso Chadwick te ontmoeten, een beroemde polospeler die thuis zijn eigen poloveld had.

Na het overlijden van Alfonso en vele jaren van discussie werd het poloveld omgetoverd tot een wijngaard onder leiding van zijn zoon Eduardo. De rode en witte doelpalen blijven echter staan om Alfonso's polo-kwaliteiten te vieren. Ik ontdekte dit verhaal tijdens mijn opdracht om Eduardo en zijn Viña Seña landgoed te fotograferen, onderdeel van het uitdijende Errazuriz landgoed. Errazuriz ligt een uur rijden ten noorden van Santiago te midden van het adembenemende landschap van de Aconcagua vallei.

Het Viña Seña project is gestart in samenwerking met Robert Mondavi, met als doel een iconische Chileense wijn te produceren. De wijn is een blend van cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, Carmeniere, petit verdot en malbec, verbouwd volgens biodynamische principes, een voorbeeld van Eduardo's streven naar uitmuntendheid. Na 10 jaar succes kocht Eduardo Chadwick Mondavi's aandeel en bezit nu 100% van het landgoed.

 

 

Op de dag dat ik aankwam in Santiago bezocht ik direct het landgoed. Toen ik de prachtige locatie zag, omringd door wijnranken en wilde bloemen, besloot ik de volgende ochtend een zonsopgang te fotograferen. Eduardo was zo vriendelijk om me dan te ontmoeten voor zijn portret.

Het werd dus een zeer vroege ochtendrit, waarbij ik duimde dat het weer zou meewerken. Mijn terugkeer naar het landgoed, getimed met een zonsopgang, liet de ongeëvenaarde schoonheid van de locatie zien, waarbij Eduardo zich vriendelijk bij me voegde voor zijn portret. Terwijl we wachtten tot de zon opkwam, ontvouwde de natuur haar pracht en verlichtte de wijngaarden en wilde bloemen in een betoverend schouwspel. Zoals we te horen krijgen "Wie durft, die wint". Het blijft een van de mooiste wijngaardlocaties die ik ooit heb gezien.

Ik ging door met werken, terwijl ik van het ene naar het andere uitkijkpunt ging terwijl de zon opkwam en stopte toen de wolken de zon voor de rest van de ochtend verborgen hielden. Ondanks het vroege uur zorgde de wijngaardmanager voor ons comfort met een welverdiend ontbijt van lokale gebakjes en koffie (om de vroege ochtendkilte tussen de bergen te verdrijven). Eduardo verscheen en bracht me het cadeau van een fles Vina Sena en ik werkte snel om het beste van zijn aanwezigheid te maken voordat we terugkeerden naar de Errazuriz wijnmakerij in Panquehue.

Eduardo heeft de intelligentie, energie en kennis om niet alleen geweldige wijnen te maken, maar hij is ook een zeer succesvolle ambassadeur voor de kwaliteit van de wijnen van zijn land. In een kwart eeuw tijd onderging de wijnmakerij in Panquehue een opmerkelijke transformatie. Het overleefde een aardbeving en herbergt nu een state-of-the-art wijnmakerij. Een wijnmakerij die wordt omringd door wijnranken en prachtige heuvels. Tot zover de enorme oude krakende vaten die ik al die jaren geleden overal in Chili had aangetroffen. Eduardo Chadwick heeft het voortouw genomen om Chili op de wereldwijnkaart te zetten en de kwaliteit te verbeteren, zelfs zo ver dat hij het geliefde poloveld van zijn vader heeft omgeploegd. Maar hij weet dat Alfonso de resultaten zou goedkeuren.

 

Aube Champagne
 

Aube Champagne

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd