Wijnen van Vina Sena

Vina Sena

Het wijndomein Viña Sena is gelegen in de Chileense Aconcagua Vallei ten noorden van de hoofdstad Santiago. De wijngaarden liggen maar 40 kilometer van de Stille Oceaan af. Het wijngaardareaal is in een rap tempo uitgegroeid tot 42 hectare. De eerste wijnstokken met Bordeauxrassen en Carménère werden in 1998 aangeplant.

Viña Sena is ontstaan vanuit een succesvolle samenwerking tussen Eduardo Chadwick en Robert Mondavi. Eduardo werkte voor die tijd voor zijn vader in het wijnbedrijf Viña Errázuriz. Begin jaren ’90 werd Eduardo gevraagd om Robert en zijn vrouw rond te leiden in centraal Chili. Gedurende die week bezochten zij veel wijnhuizen en wijngaarden samen. Dit leidde uiteindelijk tot een samenwerkingsverband. De twee gingen samen op zoek naar het perfecte terroir om het potentieel van Chili te laten zien. De zoektocht duurde uiteindelijk vier jaar!

De bodem bestaat uit vulkanisch gesteente met löss, grind en kleiachtige leem. Deze combinatie van grondsoorten zorgt voor goede drainage en minerale voedingsstoffen. In de vallei heerst een mediterraan klimaat met droge en zonnige zomers en koele winters. De nabijheid van de Stille Oceaan zorgt ervoor dat er de gemiddelde temperatuur niet te hoog is. Zo ontstaat er een ideale omgeving voor het rijpen van gezonde en kwalitatief goede druiven. Vanaf het begin was het doel om zo natuurlijk mogelijk te werken. Om die reden werkt men biodynamisch en maakt het wijnhuis onder andere zijn eigen compost. De compost wordt in de winter uitgestrooid in de wijngaard, zodat de grond de voedingsstoffen opneemt en zich kan voorbereiden op een nieuw seizoen.

Seña is een wijn waarin Bordeaux en Chili elkaar tegenkomen. De wijn bestaat voornamelijk uit Cabernet Sauvignon en Carménère, die worden aangevuld met Petit Verdot, Merlot, Malbec en Cabernet Franc. De wijn rijpt gemiddeld 22 maanden in houten vaten van Frans eiken.

Tijdens de Berlin Wine Tasting in 2004 behalen Viñedo Chadwick 2000 en Seña 2001 de eerste en tweede plaats. De jury bestond uit dertig wijnexperts die bijeenkwamen om zestien wijnen blind te proeven. De wijnen van de familie Chadwick moesten het opnemen tegen Franse cultwijnen van Château Lafite, Château Latour, Château Margaux, maar ook klassiekers zoals Tignanello, Sassicaia en Solaia mochten niet ontbreken tijdens de proeverij. Dit was een mijlpaal voor de Chileense wijnbouw!

Lees meer
Vina Sena

Wijnen van van Vina Sena

 |  Rocas de Sena  |  Sena
Aan favorieten toegevoegd