Wijnen van Vinedo Chadwick

Vinedo Chadwick

Alfonso Chadwick Errázuriz koopt in de jaren ’40 hij het grote domein Viña San José de Tocornal van 300 hectare inclusief wijngaarden in de Alto Maipo Valley. De naam Errázuriz is zeker geen onbekende, deze familie runt namelijk ook het wereldberoemde wijnhuis Viña Errázuriz.

Alfonso had naast zijn liefde voor (wijn)gaarden ook een passie voor de sport polo. Hij is jarenlang de aanvoerder geweest van het Chileense nationale team en won hij meerdere malen open kampioenschappen. Het was dan ook geen verrassing dat hij bij de aankoop van het landgoed ook een eigen poloveld liet aanleggen. De wijngaarden en het domein zijn later verdeeld en verkocht, maar het huis en 25 hectare met het vroegere poloveld van Alfonso zijn nog altijd handen van de familie Chadwick Errázuriz.

In 1992 wordt het oude poloveld beplant met cabernet sauvignon, merlot en petit verdot wijnstokken. De wijn die wordt gemaakt van deze druiven is vernoemd naar Alfonso Chadwick Errázuriz; Vinedo Chadwick. De wijnstokken genieten van een ochtendbriesje die vanuit de bergen waait. Dit zorgt voor de juiste omstandigheden en zo kunnen de druiven perfect rijpen. De wijngaard wordt op duurzame wijze bewerkt met natuurlijke middelen. De oogst bestaat uit verschillende rondes, zodat enkel de beste trossen worden geplukt. Vervolgens worden de druiven vergist in tanks van roestvrijstaal of beton. Daarna rijpt driekwart van het sap op nieuwe barriques voor een periode van 22 maanden. Het andere deel rijpt gedurende die tijd in grote, oude foudres.

Het resultaat: een diep robijnrode wijn met geconcentreerde fruitaroma’s van bosbessen en pruimen, daarnaast ook aroma’s van tabak, koffie, chocolade en cederhout. Een wijn met veel diepte. Het is de eerste Chileense wijn die 100 punten weet te behalen van wijncriticus James Suckling. De vintage 2014 gaat dus de boeken in als een historische en iconische wijn!

Lees meer
Vinedo Chadwick
Aan favorieten toegevoegd