Glendronach Grandeur 25 jaar oud

Glendronach Grandeur 25 jaar oud

Zo nu en dan ontvangenen we een sample van een van onze partners in de whiskywereld. Via een van onze kennissen bij De Monnik, kregen we een sample van de Glendronach Grandeur. Uiteraard zijn we bij Best of Whiskies altijd erg onder de indruk van Billy Walkers prestaties bij Glendronach, en zijn passie komt goed tot zijn recht in deze Grandeur serie. Laten we eens kijken hoe dat weerspiegeld wordt in het glas.

Kleur:

Ambergoud/mahony

Neus:

Schitterend complexe sherrytonen van gedroogd fruit, een beetje zoals rozijnen en Libanese verse dadels van de Keshbah markt, die zich ontwikkelen tot peardrops. Later toont deze dram meer amandel en chocolade, verweven met kamille-achtige kruiden.

Smaak:

Een erg strak mondgevoel, wederom met rozijntjes, gedroogd fruit en sherrytonen die zich in meer chocolade ontwikkelen. Ik detecteer verse koffie! Onze collega, Kris, is in het verleden Barista geweest. Hij heeft het op zich genomen om ons 's ochtends van een heerlijke kop koffie te voorzien en niemand overtreft die koffie. Zo ook zijn de koffietonen in deze magische dram. Het smaakpallet evolueert in meer notigheid, amandelen en wat schilletjes... Gedroogde sinaasappels?

Afdronk:

Een steeds verder ontwikkelende afdronk met citrusfruit en bosvruchten die richting gedroogde cranberries gaat.

Balans en complexiteit

Ik hou van deze balans tussen de neus en de smaak. De whisky heeft tevens een interessante complexiteit in de vorm van verse koffie en gedroogde dadels.

Commentaren:

Een schitterende sherry bom die ontwikkelt tot pure grootsheid. Dit is waarschijnlijk ook waarom ze het Grandeur noemen. Dit is Billy Walker en Glendronach op hun best.

BOW: 92

Blog by Nils van Rijn 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd