5 Must-listen Podcasts voor de Wijnliefhebber

5 Must-listen Podcasts voor de Wijnliefhebber

Wij zijn gek op het medium podcast. Podcasts stellen je in staat om meerdere dingen tegelijk te doen. En dat komt goed uit, als je zoals wij vindt dat er veel te weinig uren in een dag zitten! Een vervelend klusje, een work-out of een lange wandeling; eigenlijk alles wordt leuker als je tegelijkertijd luistert naar een interessante podcast. Ons favoriete podcastonderwerp laat zich raden… wijn! Er worden overal ter wereld podcasts over wijn gemaakt. Hier onze 5 favoriete Engelstalige podcasts voor je op een rij.

1. I'll Drink To That! Talking Wine with Levi Dalton Podcast
Frequentie: 2x per kwartaal
Waar luisteren we naar? In deze podcast interviewt oud-sommelier Levi Dalton interessante mensen uit de wijnwereld. Levi heeft gewerkt in meerdere Amerikaanse toprestaurants en was redacteur voor o.a Wine & Spirits magazine, Bon Appetit en Eater NY. Meneer Dalton weet dus waar hij het over heeft en stelt de juiste vragen.
Wat kun je verwachten: Interessante gasten en boeiende gesprekken die de diepte ingaan.

2. Guild of Sommeliers Podcast
Frequentie: Maandelijks
Waar luisteren we naar? Deze podcast wordt uitgegeven door het Amerikaanse Guild of Sommeliers. Zeg maar de sommeliersclub in de VS. De podcast is bedoeld voor sommeliers en andere wijnprofessionals en kan behoorlijk de diepte ingaan. Daar moet je dus van houden. Maar als je alles wilt weten over de werking van verschillende gisten of wilt horen hoe je het best blind kunt proeven, dan ga je hier zeker van smullen. Host van de show is Master Sommelier Geoff Kruth, die we nog kennen uit de SOMM films.
Wat kun je verwachten: Véél informatie (dus zeer educatief) en bijzondere gasten, zoals oprichter van de Amerikaanse tak van The Court of Master Sommeliers én eerste Amerikaan met de MS titel, Fred Dame.

3. SOMM TV Podcast
Frequentie: Wisselend; soms 1x per maand, soms 4x per maand
Waar luisteren we naar? Dit is de podcast van Jason Wise, de regisseur van de populaire SOMM films waar er inmiddels drie van verschenen zijn. (De vierde is in de maak, hoera!) De podcast gaat over wijn, food en alles wat daarmee te maken heeft. De sterren uit de SOMM cast (Brian McClintic, Sabato Sagaria en daar is hij weer… Fred Dame) komen ook geregeld voorbij.
Wat kun je verwachten: Een uniek inkijkje in de wereld van de (vooral Amerikaanse) somms, gebracht met de nodige humor.

4. Wine Enthusiast Podcast
Frequentie: 2x per maand
Waar luisteren we naar? De podcast van de populaire blog Wine Enthusiast wordt gepresenteerd door verschillende redacteuren die verbonden zijn aan het online magazine. Onderwerpen variëren van ‘Bargain Bordeaux’ tot ‘New Zealand beyond sauvignon blanc’ en ‘Volcanic wines’. Een must-listen als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste trends in the world of wine.
Wat kun je verwachten: Hun motto: ‘Inside every bottle is a story’. Daar houden we van!

5. Matthew's World of Wine and Drink
Frequentie: Tweewekelijks
Waar luisteren we naar? Host Matthew neemt ons in afleveringen van een kwartiertje mee in de wereld van wijn en spirits. Elk wijn producerend land, iedere regio en druif komt aan bod. De ideale podcast wanneer je in korte tijd veel informatie wilt krijgen over één specifiek onderwerp. Verwacht geen gezellig gekletst, dit is puur educatie.
Wat kun je verwachten: Kort, maar krachtig! De perfecte voorbereiding op een wijnexamen SDEN/WSET 2 en 3.

Veel luisterplezier!

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn
 

Spätlase: de geschiedenis van de zoete dessert wijn

Bekijk blog
10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne
 

10 Verrassende feiten over de geschiedenis van champagne

Bekijk blog
Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd