Wijnen van Castello Luigi

Castello Luigi

Het landgoed van Castello Luigi ligt vlakbij de Italiaanse grens, in het dorpje Besazio. Het wijnhuis is gevestigd in een prachtig kasteel omringd door wijngaarden. De aanplant bestaat uit Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Chardonnay. Luigi Zanini biedt twee goed gemaakte wijnen van hoge kwaliteit.

Castello Luigi is een relatief jong wijnhuis dat in 1988 werd aangekocht. Met de aankoop van een oude boerderij kwam een ​​land van ongeveer 43.000 vierkante meter, waarvan ongeveer 30.000 de perfecte grond had voor het verbouwen van wijn. Na het klaarmaken van de drie hectare grond voor de wijnbouw, wijdde Luigi Zanini twee hectare aan de teelt van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, en één hectare aan de productie van Chardonnay.
De grond waar de wijnstokken zijn geplant, bestaat uit kalksteen, tufsteen en zand, wat perfect is voor wijnbouw.


Castello Luigi maakt momenteel twee wijnen, een Bianco en een Rosso. De Rosso is een typische "Bordeaux" blend, die voornamelijk Merlot bevat met Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc in de uiteindelijke blend. Deze wijnen zijn compleet in de stijl van Rode Bordeaux, met zowel het zwarte fruit als de zijdezachte tannines. Met een productie van ongeveer 10.000 flessen per jaar en een rijpingstijd van minimaal 18 maanden in eikenhouten vaten, is de Rosso zeker een wijn die het proberen waard is.

De Bianco is gemaakt van 100% Chardonnay en door slechts 1 hectare om mee te werken zijn deze flessen relatief zeldzaam, er worden slechts gemiddeld 2.500 flessen per jaar gemaakt. Door de kalkrijke en zanderige grond behouden de druiven wat van hun frisheid van het terroir. De rijping gebeurt minimaal 10 maanden op eikenhouten vaten, waarna de wijnen nog 18 maanden rijpen voordat ze worden verkocht. Dit biedt een prachtige Chardonnay met frisheid en bloemige noten verweven in een complexe en volle wijn.

Lees meer
Castello Luigi

Wijnen van van Castello Luigi

Bianco  |  Rosso
Aan favorieten toegevoegd