Marcassin werd opgericht door de vernieuwende Amerikaanse wijnmaker/consultant Helen Turley en haar echtgenoot John Wetlaufer, die vinoloog is. Van 1992 tot 2011 werden hun wijnen bij Martinelli Winery geproduceerd omdat Marcassin nog geen eigen wijnmakerij bezat in die periode.
Marcassin ligt aan de Californische Sonoma Coast (VS) en gebruikt voor het maken van de wijnen alleen de druiven pinot noir (rood) en chardonnay (wit). De oogsten zijn extreem laag, de druiven worden zeer laat geplukt en in de wijngaarden vindt een strenge selectie plaats. Zowel de rode als de witte wijnen kunnen concurreren met de beste bourgognes van Grand Cru-niveau.
Marcassin betekent in het Frans "jong wild zwijn" en het dier staat dan ook op sommige etiketten afgebeeld. Zowel de chardonnay als de pinot noir rijpen 12 maanden in nieuwe eikenhouten vaten en worden daarna ongefilterd gebotteld. Voordat ze op de markt verschijnen, rijpen ze nog 5 jaar op de fles. Helaas is de productie van intotaal minder dan 3000 kisten per jaar zeer beperkt.
Het is bijna onmogelijk om een fles Marcassin te pakken te krijgen, tenzij je op de mailinglijst staat. De wijnen hebben van internationale wijnrecensenten diverse uitstekende beoordelingen gekregen en sommige jaren hebben zelfs de maximale score ontvangen (100 punten).
De topjaren voor de Marcassin Estate Chardonnay zijn 1996, 1998, 1999, 2000, 2002, 2007, 2008, 2010, 2012 en 2013. Voor de pinot noir zijn dat 1998, 2000, 2002, 2003, 2004, 2007, 2009 en 2012.