Wijnen van Paul Hobbs

Paul Hobbs

Paul Hobbs groeide op als boer. Zijn jeugd omvatte de dagelijkse discipline van het planten, oogsten en verkopen van gewassen op markten voordat hij naar school moest. In die tijd maakte Paul kennis met het begrip terroir. Het proeven van appels van hetzelfde ras, maar geteeld op verschillende bodems, liet een blijvende indruk op hem achter, waardoor zijn passie voor wijngaardspecifieke wijnbouw werd aangewakkerd.

Paul wilde aanvankelijk in de voetsporen treden van zijn overgrootvader, Edward James, die arts was. Hij schreef zich in aan de Notre Dame University met de bedoeling medicijnen te studeren, maar na het behalen van zijn scheikundediploma overtuigde zijn vader hem ervan om in plaats daarvan wijn te gaan maken. Paul behaalde uiteindelijk een master in vinificatie en enologie.

Na zijn betrokkenheid bij de lancering van Opus One, werkte hij als wijnmaker bij Simi Winery en adviseerde hij bij gerenommeerde wijnhuizen zoals Lewis Cellars en Peter Michael en Bodegas Catena (Argentinië). Deze ervaringen verdiepten zijn expertise en versterkten zijn idee dat het koesteren van uitzonderlijke wijngaarden leidt tot het creëren van boeiende wijnen. Geleid door deze visie begon Paul met het produceren van wijnen van enkele wijngaarden die de verschillende terroirs van de beste wijngaardlen van Californië weerspiegelen.

In 1991 nam Paul contact op met Larry Hyde in Napa en Richard Dinner in Sonoma, beiden gerespecteerde figuren in de wijnbouw, om een grote hoeveelheid Pinot Noir, Chardonnay en Cabernet Sauvignon aan te kopen. Deze wijnen werden uiteindelijk de eerste releases van Paul Hobbs Winery, onder andere de Chardonnay Richard Dinner Vineyard en Cabernet Sauvignon Hyde Vineyard.

Vandaag de dag is Paul Hobbs Winery een gerenommeerd wijnhuis dat meer dan 20 verschillende wijnen per jaargang maakt. Zonder uitzondering zijn dit allemaal hoog scorende wijnen. De Cabernet Sauvignon Beckstoffer Dr. Crane Vineyard scoorde het maximum van 100 punten (Parker) in 2013, 2014 en 2016.

Lees meer
Paul Hobbs


Aan favorieten toegevoegd