Jerez de la Frontera maakt deel uit van de beroemde Sherry Driehoek in Zuid-Spanje. Deze regio vormt samen met Sanlúcar de Barrameda en El Puerto de Santa María het hart van een gebied waar al eeuwenlang wijn wordt verbouwd en enkele van de bekendste wijnen ter wereld worden geproduceerd.
De Moren introduceerden distillatie in het zuiden van Spanje, wat leidde tot de ontwikkeling van brandewijn en versterkte wijn. Het was in een stad die bekend stond als Sherish, dat de oorsprong werd van zowel de term "sherry" als de naam van de stad, Jerez. Jerez werd populair bij wijnhandelaren uit heel Europa vanwege de stijgende vraag naar sherry, vooral vanuit Groot-Brittannië. Dit leidde tot een beweging van handelaars als Domecq, Osborne, Gordon en Terry naar Jerez. Deze handelaren dreven niet alleen handel, maar verbouwden ook wijnen. Sommige van deze namen zijn in de 20e eeuw bekende wijnmerken geworden.
Sherry wordt beschouwd als een versterkte wijn door de toevoeging van gedistilleerde alcohol tijdens het wijnmaakproces, wat resulteert in een alcoholpercentage (ABV) van 15%-22%. Jerez is de grootste stad in de provincie Cádiz.