Wijnen van Bodegas Toro Albala

Bodegas Toro Albala

In 1844 vestigde de familie Toro Albala een kleine wijnkelder genaamd La Noria in een oude windmolen gelegen in de heuvels van Castillo de Aguilar de la Frontera. De wijn werd op eenvoudige wijze geproduceerd en verkocht in de familietaveerne.

Bodegas Toro Albalá (appellation Montilla-Moriles) ontstond in 1922 toen het werd gevestigd in een 14.000 vierkante meter grote oude elektriciteitscentrale met uitgebreide ondergrondse tunnels, ideaal voor het rijpen en opslaan van wijnen. Deze locatie dient nog steeds als het hoofdkantoor waar de solerait een van de grootste van Spanje is, met meer dan 1.000 eiken vaten die worden gebruikt voor langzame rijping.

In de jaren zeventig richtte Antonio Sánchez zich op het onderscheiden van het wijnhuis en het ontwikkelen van de persoonlijkheid door het invoeren van het vintage systeem en het produceren van unieke wijnen. Vandaag de dag wordt Bodegas Toro Albalá erkend als een van de 100 Spaanse Gouden Wijnhuizen en is te vinden op de meest prominente wijnkaarten wereldwijd.

Bodegas Toro Albalá is een van de beste producenten van gerijpte Pedro Ximenez wijnen. De bodegas brengt verschillende wijnen uit die ouder kunnen zijn dan 50+ jaar van de hoogste kwaliteit. De Don PX Convento Selección uit 1946 scoorde 100 Robert Parker punten.

De flessen zijn unieke voorbeelden van de zorg die Toro Albala aan hun productie besteedt: Handgemaakte etikettering, genummerde en gesigneerde flessen en natuurlijke verzegeling met een unieke zegel van het Toro Albalá symbool dat de kwaliteit certificeert en verzekert.

Lees meer
Bodegas Toro Albala
Aan favorieten toegevoegd