Wijnen van Kracher

Kracher

Het wijnhuis Kracher is te vinden in de gemeente Illmitz in Burgenland. Al meer dan 60 jaar staat het wijnhuis garant voor edel zoete wijnen van hoge kwaliteit. Gerhard Kracher was al op jonge leeftijd in de wijnkelder te vinden bij zijn vader Luis.

De wijngaarden strekken zich uit van Illmitz tot aan de oever van het Neudsiedlermeer. De ligging nabij dit meer zorgt voor de perfecte omstandigheden voor edele rotting. Het meer zorgt in de herfst voor mist, dat de botrytis cinerea schimmel bevordert. In de middag warmt het lekker op door het Pannonische klimaat en dat zorgt ervoor dat de ontwikkeling van de rot niet te snel gaat. Deze rot is met name gewenst voor de productie van de edelzoete Beerenauslese en Trockenbeerenauslese wijnen.

Voor de overige wijnen wordt hoofdzakelijk gebruikt gemaakt van Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Pinot Blanc en Scheurebe. Maar ook Muskat-Ottonel en Zweigelt worden gebruikt voor de productie. Alle wijnen hebben een uitstekende balans tussen zoet en zuur.

Gerhard produceert verschillende lijnen. Zo wordt de lijn Zwischen den Seen (tussen de meren) gerijpt in stalentanks of in grote houten vaten met een lange periode van gistcontact. De Nouvelle Vague range is gekarakteriseerd door een lichte oxidatieve houtopvoeding op nieuwe barriques. Elke wijn kenmerkt zich door een mooie gelaagdheid, intens fruit en een eindeloze afdronk.

De vader van Gerhard, Alois Kracher, werd maar liefst zeven keer uitgeroepen tot Wine Maker of the Year door het Britse tijdschrift Wine Journal. Dit gebeurde in de jaren 1994, 1997, 1998, 2000, 2001, 2006 en 2008. Zelfs net na zijn dood in 2007 wist hij in 2008 nog één keer deze titel te behalen. Alois zal altijd gezien worden als een van de belangrijkste producenten van edelzoete wijnen. De Trockenbeerenauslesen, Beerenauslesen en de Eiswein van Kracher zijn wereldberoemd.

Lees meer
Kracher
Aan favorieten toegevoegd