Wijnen van Hirtzberger

Hirtzberger

Weingut Hirtzberger ligt in het meest westelijke deel van de Oostenrijkse Wachau regio in het gehucht Spitz. Spitz ligt tussen de bergen en de Donau rivier in. Het klimaat wordt hier beïnvloed door de koele lucht vanuit het noorden, maar de Donau slaat warmte op en geeft dit gedurende dag af.

Het wijnhuis wordt gerund door Franz Hirtzberger en zijn vrouw Irmgard. De wijngaard en de vinificatieruimte vallen onder leiding van Franz en Irmgard regelt de sales. In 1983 nam Franz het weingut over van zijn vader. De vijftien hectare bestaat uit Grüner Veltliner, Riesling en kleine hoeveelheden Pinot Gris, Chardonnay en Pinot Blanc.

De wijngaard wordt intensief onderhouden om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen. De wijnstokken worden zorgvuldig gesnoeid en op de juiste manier opgebonden. Het nauwkeurig begeleiden van de stokken draagt bij aan een gelijkmatige rijping. De oogst bestaat uit meerdere rondes door de wijngaard en wordt altijd met de hand gedaan. Elk perceel heeft zijn eigen kenmerken die bijdragen aan het unieke karakter van de wijn. Eenmaal in de kelder worden de druiven vergist in roestvrijstalen tanks en gerijpt in grote houten vaten.

Vanaf de allereerste productie speelt uitdrukking van terroir een belangrijke rol tijdens de vinificatie. Alles is gericht op het uitdrukken van de pure aroma’s van de druif zelf. Dit wordt gedaan door de oude tradities te combineren met moderne technieken van deze tijd. De wijnen zijn een goede afspiegeling van hun oorsprong. Daarnaast hebben de wijnen de potentie om lang bewaard te worden.

De wijnen zijn de gastronomisch breed inzetbaar. Daarom zijn de wijnen zeer geliefd onder de sommeliers, maar ook internationaal zijn ze erg populair. Weingut Hirtzberger behoort tot de top van de wereld!

Lees meer
Aan favorieten toegevoegd