Wijnen van Weingut Brundlmayer

Weingut Brundlmayer

Het familiebedrijf Weingut Bründlmayer is gelegen in de gemeente Langenlois in de Oostenrijkse regio Kamptal. De wijngaarden liggen op terrassen aan de oevers van de Kamp rivier, een zijrivier van de Krems. Het wijngoed heeft totaal 80 hectare in productie. De oudste wijnstokken hebben een leeftijd van wel 90 jaar!

De wijngaarden worden op biologische wijze geteeld en bewerkt. Alle werkzaamheden zijn gericht op het verhogen van de biodiversiteit binnen de wijngaard, daarom wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk compost van planten. De bodem kenmerkt zich door hard gesteente met löss. De druiventrossen worden met de hand binnen gehaald van mid september tot soms zelfs in december. Grüner Veltliner is het belangrijkste druivenras en neemt de grootste aanplant voor zijn rekening. Daarnaast wordt er gewerkt met Riesling, Chardonnay, Muskateller en Franse rassen als Grau- en Weissburgunder (Pinot Gris en Pinot Blanc). Willi Bründlmayer maakt ook rode wijnen van Pinot Noir, Zweigelt en Sankt-Laurent.

Als de druiven binnen zijn worden ze op een lage temperatuur vergist in roestvrijstalentanks. Zo blijven de frisse fruitaroma’s goed behouden. Niet alle wijnen rijpen op vat, voornamelijk zijn dit de rode wijnen en de Chardonnay. De houten vaten zijn gemaakt van acacia of Oostenrijks eiken. Afhankelijk van de variëteit blijven de wijnen drie tot achttien maanden rijpen in roestvrijstalentanks of houten vaten.

De ligging, de bodem en de vinificatie zorgen voor een geconcentreerde druiven en uiteindelijk voor complexe wijnen. De wijnen van Willi Bründlmayer behoren tot de top van Oostenrijk. In 2009 is Willi volgens het Wine & Spirits Magazine zelfs uitgeroepen tot beste Oostenrijke wijnmaker van de laatste 25 jaar!

Lees meer
Weingut Brundlmayer


Aan favorieten toegevoegd