Wijnen van Cantina Terlano

Cantina Terlano

Het wijnhuis Cantina Terlano, opgericht in 1893, is een toonaangevende coöperatie van wijnbouwers in Zuid-Tirol (in het Italiaans vertaald als Alto Adige), met 143 leden die 190 hectare land bewerken en jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen flessen wijn produceren. Het wijnhuis wordt zeer gerespecteerd voor zijn focus op kwaliteit en heeft wereldwijd erkenning gekregen.

Het wijnhuis produceert 70 procent witte en 30 procent rode wijnen (DOC-kwaliteit).
De wijnen van Cantina Terlano zijn onder te verdelen in twee kwaliteitslijnen, de Selections en de traditionele lijn. Daarnaast wordt jaarlijks een vintage wijn geproduceerd, die wordt uitgebracht na een rijping van minstens tien jaar in de kelders, als symbool voor de focus van het wijnhuis op wijnen die lang kunnen rijpen.

De wijngaarden van Terlano zijn gelegen in de Midden-Adige vallei, gevormd tijdens de laatste ijstijd door de Adige gletsjer. De skeletachtige zandleembodems hebben een hoog kwartsgehalte, wat resulteert in een hoge waterdoorlaatbaarheid, een beperkte toevoer van voedingsstoffen en natuurlijk beperkte opbrengsten. De wijngaarden, gelegen op dezelfde breedtegraad als Bourgondië, zijn bevoorrecht met een mild klimaat en een uitzonderlijk microklimaat dankzij de grote Alpenketen die de regio beschermt tegen koude winden, terwijl de nabijgelegen gletsjers zorgen voor een reservoir van frisse lucht.

Lees meer
Cantina Terlano
Aan favorieten toegevoegd