Wijnen van Domaine de la Grange des Peres

Domaine de la Grange des Peres

De wijngaarden van Domaine La Grange des Peres vind je in het zuiden van Frankrijk, in de Languedoc regio. De eerste wijnstokken zijn in 1988 aangeplant en zo’n vier jaar later verscheen de eerste vintage op de markt. De oprichter van het huis is Laurent Vailé. Hij werkte voorheen als fysiotherapeut, maar in de jaren ’80 komt hij erachter dat zijn hart toch ergens anders ligt. Hij heeft ervaring opgedaan bij onder andere Jean-François Coche van Coche-Dury in Bourgogne en Gérard Chave in de Rhône.

Toen hij ervoor koos om zelf aan de slag te gaan in Aniane, in het departement Hérault, verklaarde veel mensen hem voor gek. Dit was volgens hen niet de regio om wijnen van topklasse te produceren. Maar samen met zijn twee broers bewijst hij hen het tegendeel.

De wijngaarden liggen op een plateau van 400 meter hoog in de zone Terrasses du Larzac. Hier staan syrah, marsanne, roussanne, chardonnay en cabernet sauvignon op aangeplant. Omdat er met die laatste twee wordt gewerkt, heeft Laurent geen recht op een AOP status. Deze druivenrassen zijn namelijk niet toegestaan volgens de wetgeving. Maar dat zegt niets over de kwaliteit, want Laurent heeft wel degelijk bewezen dat hij fantastische wijnen produceert. Daarom komen de wijnen onder de naam Vin de Pays de l’Hérault op de markt.

De opbrengsten per hectare worden bewust laag gehouden om zo trossen te kunnen oogsten van zeer goede kwaliteit. Het rendement ligt op gemiddeld 22 hl/ha. De witte wijnen worden vergist in zowel nieuwe als in oude vaten van 600 liter. De rode wijnen vergisten in roestvrijstalen tanks. Deze worden daarna gerijpt in barriques van Frans eiken.

De wijnen van La Grange des Peres scoren elk jaar weer hoog bij internationale wijnjournalisten, zoals James Suckling en Robert Parker!

Lees meer
Domaine de la Grange des Peres

Wijnen van van Domaine de la Grange des Peres

VDP de l'Herault  |  VDP de l'Herault Blanc


Aan favorieten toegevoegd