Wijnen van Trimbach

Trimbach

Een van de oudste Franse wijnhuizen is Trimbach, gelegen in Ribeauville in de Elzas in Frankrijk. Deze Franse wijnmakerij staat het meest bekend om zijn heerlijke Trimbach rieslingwijnen, zoals de F. E. Trimbach Riesling Clos Ste Hune 1975.

De wijngaard van Trimbach bestaat uit voornamelijk Riesling-wijnstokken, gevolgd door Gewurtztraminer, Pinot Gris, Pinot Blanc en een kleinere hoeveelheid van diverse andere soorten druiven. Aangezien de wijngaard zich bevindt aan de voet van de bergketen “de Vogezen”, is Maison Trimbach met haar prachtige wijngaarden een pittoresk plaatje om te zien. De bodem waarin de wijnstokken staan is voorzien van verschillende soorten grondsoorten, zoals klei, mergel, kalksteen en zandsteen. Hiermee zijn de druiven voorzien van diversiteit aan irrigatie van water en voeding, wat resulteert in een reeks verschillende druiven met een verschillend karakter!

Dit wijnhuis produceert voornamelijk witte wijnen. Daarnaast produceert Trimbach een kleiner assortiment aan rode wijnen, zoals de F. E. Pinot Noir Reservé.

De gebouwen van Trimbach zijn opgericht in 1626, waarmee Trimbach een van de oudste wijnhuizen is in de Franse wijnindustrie. De wijnmakerij is maar liefst dertien generaties lang doorgegeven door de nakomelingen van de oprichter. Hiermee is de familie erin geslaagd om het recept van Trimbach-wijn steeds verder te ontwikkelen en te perfectioneren. Frédéric Emile Trimbach heeft in 1898 de hoogste onderscheiding ontvangen op de internationale Wijnbeurs in Brussel, waarmee Trimbach een internationale status verwierf. Een uitstekende prestatie die heeft bijgedragen aan de uitbreiding en bekendheid van Trimbach!


De wijnmakerij is momenteel onder leiding van Hubert Trimbach en zijn neven Pierre (oenoloog) en Jean (salesmanager), ondersteund door Anne, de dochter van Pierre. De zoon van Jean, genaamd Julien, trad onlangs toe tot het familiebedrijf als beheerder van de wijnkelder. Met bijna vier eeuwen aan ervaring is het gezin erin geslaagd om de wijnen van Maison Trimbach steeds verder te perfectioneren, waardoor Trimbach Rieslingwijn een zeer geliefde wijnsoort is!

Lees meer
Trimbach
Aan favorieten toegevoegd