Wijnen van Laurent Barth

Laurent Barth

Op nog geen 10 kilometer ten noorden van Colmar is wijnhuis Laurent Barth gevestigd. De ouders van Laurent verbouwden altijd al druiven die zij aan de lokale coöperatie verkochten. Toen Laurent in 1999 terugkwam van de wijnbouwopleiding in Beaune en verschillende internationale stages, nam hij de verantwoordelijkheid over familie wijngaarden. Nadat alle contracten met de coöperaties waren ontbonden, kwam de focus op de productie van eigen wijn te liggen. In 2004 kwam dan ook de eerste wijn op de markt. Op dit moment worden er 25.000 flessen per jaar geproduceerd.

Het totale areaal van het wijnhuis is erg versnipperd, zo ligt de 4,5 hectare verspreid over 27 verschillende plots. Laurent heeft ook twee grand cru wijngaarden in bezit: Schlossberg en Marckrain Al deze percelen worden volgens de biologische en/of biodynamische regelgeving bewerkt. De oudere wijngaarden hebben een plantdichtheid van 5.500 á 6.500 stokken per hectare. De gaarden die na het jaar 2000 zijn aangeplant hebben een hogere dichtheid, namelijk 8.500 tot 10.500 wijnstokken per hectare. De opbrengsten worden laag gehouden, wat de kwaliteit ten goede komt. Riesling, pinot gris, gewürztraminer, pinot noir en muscat zijn de druivenrassen die je terugvindt in de wijngaarden.

De werkzaamheden in de kelder zijn gebaseerd op natuurlijke methodes. De fermentatie komt op gang door de natuurlijke en inheemse gisten. De wijnen worden niet of nauwelijks gefilterd. De wijnen van Laurent zijn klassiek en elegant. Daarnaast zijn ze ook nog eens goed te bewaren omdat de wijnen een lang bewaarpotentieel hebben! De beste jaargangen van Laurent Barth zijn: 2007 en 2010.

Lees meer
Laurent Barth
Aan favorieten toegevoegd