Louis is een afstammeling van de bekende Boillot familie en werkte voorheen samen met zijn vader en broer bij Domaine Lucien Boillot in Gevrey-Chambertin. In 2000 besluit Louis Boillot om voor zichzelf te beginnen.
Het domein van Lucien Boillot is uiteindelijk opgesplitst en daarvan is een deel naar Louis gegaan. Daarnaast werkt hij ook met een aantal wijngaarden die hij van zijn opa van Domaine Henri Boillot heeft geërfd. In 2003 bracht hij zijn eerste vintage op de markt.
De eerste jaargangen produceerde hij in Gevrey-Chambertin, maar de laatste jaren vindt de productie plaats in de kelder van zijn partner Ghislaine Barthod in Chambolle-Musigny. Met het feit dat beide werkzaam zijn als wijnmaker kan het ook bijna niet anders dan dat hun zoon ervoor kiest om hetzelfde pad te bewandelen. Clément helpt dan ook bij het onderhoud van de wijngaarden en de vinificatie.
Het domein heeft bijna 7 hectare in zowel Côte de Beaune als Côte de Nuits. In 2013 komt daar een wijngaard in het noorden van Moulin-à-Vent bij. Louis is zeer gedreven, gepassioneerd en hij streeft altijd naar de hoogst haalbare kwaliteit. Daarom kiest hij ervoor om geen bestrijdingsmiddelen in te zetten en de rendementen bewust laag te houden. Het portfolio omvat diverse premier cru en village wijnen, waaronder Volnay 1er Cru Les Angles, Nuits St. Georges Les Pruliers en Beaune Les Epenotes. Als de fermentatie is afgerond worden de wijnen voor 15 tot 18 maanden op hout gerijpt. De vaten bestaan uit maximaal 30% nieuw Frans eiken. Dit zorgt ervoor dat de wijnen harmonieus en elegant zijn. Samen met zijn vrouw produceert Louis schitterende wijnen! 2019 en 2020 worden gezien als de twee beste vintages van Domaine Louis Boillot.
Lees meer