De Aconcagua Vallei is een belangrijk gebied in het Chileense wijnproducerende land en ligt ongeveer 100 kilometer ten noorden van Santiago. Aanvankelijk werd het als ongeschikt beschouwd voor wijnbouw vanwege het hete en droge klimaat, maar moderne ontwikkelingen hebben dit tegengesproken en de mogelijkheden van de regio aangetoond voor het verbouwen van Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah van hoge kwaliteit.
Gekenmerkt door een divers aanbod van druivensoorten en wijnstijlen, heeft de Aconcagua Valley een mozaïek van microklimaten en bodemsamenstellingen. Mount Aconcagua, het majestueuze middelpunt, kijkt uit over wijngaarden die worden beïnvloed door koele briesjes uit de Stille Oceaan, die de temperaturen in de vallei temperen en optimale groeiomstandigheden voor de druiven bevorderen.
Als gevolg hiervan is de Aconcagua Vallei uitgegroeid tot de geboorteplaats van enkele van 's werelds beste wijnen, als symbool van een opmerkelijke transformatie van het ooit miskende wijnbouwpotentieel.