Het terroir van de Tulum wijnen
Tulum Valley heeft unieke kenmerken, met hogere temperaturen vergeleken met Mendoza en Patagonië, maar net als Mendoza profiterend van de hoogtes en gebruik makend van de vallei en de San Juan rivier om 's nachts af te koelen. Dit in combinatie met een overvloed aan zonlicht met gemiddeld meer dan 300 zonnige dagen per jaar en milde winters dankzij de alluviale zielen die bestaan uit zand en klei, zorgt voor geweldige omstandigheden voor druivensoorten als Syrah, Bonarda (Charbono), Torrontes en Malbec.
Met een gemiddelde hoogte van 2200 voet zijn de wijngaarden van Tulum's Valley beschut tegen de hoge temperaturen die heersen op zeeniveau, wat zorgt voor een gunstige omgeving voor de druiven om te rijpen met aanzienlijke temperatuurverschillen tussen dag en nacht, terwijl de intensiteit van het zonlicht hoog blijft.
Met de zeer beperkte regenval is de Tulum Valley afhankelijk van de Quebrada de Ullum Dam, een vitale bron van gereguleerd water geleverd door de San Juan rivier, om te gebruiken als irrigatie voor de wijngaarden, om vocht te leveren aan de alluviale klei en zand, af en toe gemengd met kalksteen bodem voor de ideale voeding van de druivenstokken.