Macallan Select Oak The 1824 Collection Travel Retail 40% NV


4.5 sterren - 1 professionele reviews
buy with
Distileerderij Macallan
Bottelaar OB
Serie The 1824 Collection
Gebotteld voor Travel Retail
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 2009
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd Not Specified
Cask Type Sherry & Bourbon Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 40
Inhoud 1,0
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (85)

Select Oak: Een reis door de 1824 Collection Travel Retail

Macallan's Select Oak is een voortreffelijke expressie die whiskyliefhebbers meeneemt op een boeiende reis door de gerenommeerde 1824 Collection. Speciaal ontwikkeld voor Travel Retail, toont deze uitzonderlijke single malt Scotch whisky de vakmanschap en toewijding aan kwaliteit waar Macallan bekend om staat. Met zijn zorgvuldig geselecteerde combinatie van sherry- en bourbonvaten biedt Select Oak een harmonieuze balans van smaken en een werkelijk onvergetelijke zintuiglijke ervaring.

Gebotteld in 2009, is Macallan Select Oak het resultaat van zorgvuldige rijping in een combinatie van hoogwaardige sherry- en bourbonvaten. De zorgvuldige selectie van vaten geeft de whisky een opmerkelijke diepte van karakter en een boeiend scala aan smaken. De uitnodigende gouden kleur van Select Oak trekt direct de aandacht en vormt het toneel voor de zintuiglijke reis die volgt.

In de neus vermengen aroma's van gedroogd fruit, warme specerijen en zoete vanille zich met hints van eikenhout en subtiele bloemige tonen. De rijkdom van de sherryvaten is duidelijk merkbaar en voegt complexiteit en diepgang toe aan het boeket. Bij elke slok wordt het gehemelte getrakteerd op een symfonie van smaken. De wisselwerking tussen de zoetheid van gedroogd fruit, de warmte van specerijen en de romige tonen van vanille creëert een werkelijk weelderige proefervaring. De invloed van de bourbonvaten introduceert een subtiele toets van karamel en eikenhout, wat de complexiteit van de whisky verder versterkt. De mondvoel is glad en fluweelachtig en nodigt uit om elke slok te koesteren.

De afdronk is lang en bevredigend, met aanhoudende tonen van vruchtencake, specerijen en een zachte houtsmaak. De combinatie van sherry- en bourbonvatrijping resulteert in een whisky die prachtig in balans is, waarbij elk element elkaar aanvult om een harmonieus geheel te creëren.

Macallan Select Oak is een bewijs van het vakmanschap en de toewijding van Macallan's whiskytraditie. De nauwgezette aandacht voor detail bij de selectie van vaten en de precieze balans die in het rijpingsproces wordt bereikt, zorgen voor een whisky van uitzonderlijke kwaliteit en karakter.

Als onderdeel van de geprezen 1824 Collection belichaamt Macallan Select Oak het streven om de natuurlijke kleuren en smaken te presenteren die afkomstig zijn van de vaten waarin het rijpt. Deze expressie viert het harmonieuze samenspel van sherry- en bourbonvaten, wat resulteert in een whisky die de essentie belichaamt van Macallan's toewijding aan het ambacht van whisky maken.

Voor reizigers en

whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een werkelijk memorabele ervaring, is Macallan Select Oak een must-have toevoeging aan elke collectie. De exclusieve beschikbaarheid in Travel Retail draagt bij aan zijn allure, waardoor het een gewaardeerde vondst is voor degenen die op zoek zijn naar een unieke en uitzonderlijke whisky.

Ga op een smaak- en vakmanschapsreis met Macallan Select Oak uit de 1824 Collection Travel Retail en ontdek de ongeëvenaarde rijkdom en complexiteit die deze uitzonderlijke whisky te bieden heeft.

Macallan - Select Oak The 1824 Collection Travel Retail 40% NV

Aan favorieten toegevoegd