Kintra Whisky 10 Years Old Peatside Kintra Whisky Cask 5541 53.2% 2011


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Undisclosed
Bottelaar Kintra Whisky
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 03.2011
Gebotteld 02.06.2021
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd 8
Cask Type Ex-Madeira cask
Vatnummer 5541
Alcohol percentage 53.2
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87.50)

10 jaar oude Peatside Kintra Whisky: Een verborgen juweel uit Nederland

Maak je klaar voor een rokerige traktatie met de 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky. Deze voortreffelijke release, gebotteld op 02.06.2021 door de Nederlandse onafhankelijke bottelaar Kintra Whisky, laat de expertise en het kritische smaakvermogen van de eigenaar, Eric Molenaar, zien. Met zijn niet bekendgemaakte distilleerderij en rijping op een ex-Madeira vat, belooft deze whisky een unieke en intrigerende drinkervaring voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar iets echt bijzonders.

Een mysterieuze distilleerderij:

De 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky houdt zijn distilleerderij geheim, wat een element van mysterie toevoegt aan zijn aantrekkingskracht. Door de naam van de distilleerderij niet prijs te geven, ligt de focus volledig op het uitzonderlijke smaakprofiel van de whisky en de kunst van de onafhankelijke bottelaar. Dit stelt whiskyliefhebbers in staat om de whisky puur op zijn eigen merites te verkennen en te waarderen, zonder vooraf bepaalde ideeën of vooroordelen.

Perfect gerijpt:

Gedistilleerd in maart 2011 en tien jaar gerijpt, heeft deze whisky voldoende tijd gehad om diepte en complexiteit te ontwikkelen. Gebotteld op een krachtige 53,2% ABV, laat het de intensiteit van smaken zien die je kunt verwachten van een goed gerijpte geturfde whisky. Het rijpingsproces heeft de spirit in staat gesteld om te interageren met het ex-Madeira vat, wat unieke kenmerken oplevert en de algehele drinkervaring versterkt.

Kintra Whisky: De kunst van selectie:

Kintra Whisky, onder leiding van eigenaar Eric Molenaar, staat bekend om zijn uitzonderlijke selectie van onafhankelijke bottelingen. Eric Molenaar, bekend om zijn scherpe neus en uitgebreide kennis van whisky, is een ware whiskygeek en liefhebber. Zijn passie voor de drank komt tot uiting in elke zorgvuldig geselecteerde release, waarbij alleen de beste whisky's de Kintra Whisky-portfolio halen. De 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky is een bewijs van Eric's toewijding en expertise in het vinden van opmerkelijke whisky's voor veeleisende liefhebbers.

Proefnotities:

Bij het ruiken van de 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky worden we verleid door rijke turfrook, vergezeld van hints van gebrand eikenhout en gedroogd fruit. Het gehemelte biedt een symfonie van smaken, met rokerige tonen die de leiding nemen, gevolgd door een harmonieuze blend van kruiden, pure chocolade en een subtiele zoetheid van het Madeira vat. De afdronk is lang en bevredigend,

met een aanhoudende warmte en een subtiele herinnering aan de rokerige oorsprong van de whisky.

Een whisky voor fijnproevers:

De 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky is een verborgen juweel dat de smaakpapillen van whiskyfijnproevers en verzamelaars zal verrassen. Met zijn niet bekendgemaakte distilleerderij en de invloed van het ex-Madeira vat, creëert het een werkelijk unieke en gedenkwaardige drinkervaring. De zorgvuldige selectie van Eric Molenaar zorgt ervoor dat elke fles van Kintra Whisky een schat is om van te genieten.

Conclusie:

De 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky is een bewijs van het vakmanschap van de onafhankelijke bottelaar Kintra Whisky en de passie van eigenaar Eric Molenaar. Met zijn niet bekendgemaakte distilleerderij, rijping op een ex-Madeira vat en een decennium aan veroudering, biedt deze whisky een reis van smaken en aroma's die whiskyliefhebbers zal betoveren. Of je nu een doorgewinterde whiskyfijnproever bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, de 10 jaar oude Peatside Kintra Whisky is een must-try voor degenen die op zoek zijn naar een rokerige en unieke whisky-ervaring. Hef je glas en geniet van de verborgen schatten binnen deze uitzonderlijke Nederlandse release.


Aan favorieten toegevoegd