Aberlour A'bunadh Batch #77 60.8% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 65,00   - € 59,40 (excl. BTW)
71,87 (in. BTW)
Sale
Aberlour - A'bunadh Batch #77 60.8% NV In Original Container
buy with
(max. 1)
Distileerderij Aberlour
Bottelaar OB
Serie A'bunadh batch #77
Gebotteld voor
Gedistilleerd op NV
Gebotteld 22.03.2023
Land Schotland
Streek Speyside
Leeftijd Not Specified
Cask Type Spanish Oloroso Sherry Butts
Vatnummer batch #74
Alcohol percentage 60.8
Inhoud 0,70
Conditie In originele verpakking
Etiket Perfect
Voorraad 1

Professionele reviews

Words of Whisky (87)

BOW (88)

Een Sherry-gedreven Krachtpatser

Als het gaat om rijke, volle whisky's, is Aberlour A'bunadh een naam die consistent opvalt. Bekend om zijn krachtige smaken en intense karakter, biedt elke batch van Aberlour A'bunadh een unieke ervaring voor whiskyliefhebbers. Batch #77, gerijpt in Spaanse Oloroso Sherry vaten, vormt hierop geen uitzondering. Met zijn hoge sterkte van 60,8% biedt deze expressie een krachtige en onvergetelijke proeverij.

De Aberlour-distilleerderij, gelegen in het hart van Speyside, Schotland, heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in 1826. In de loop der jaren heeft Aberlour een reputatie opgebouwd voor het produceren van whisky's van uitzonderlijke kwaliteit, met een focus op rijping in sherryvaten. Met name de A'bunadh-serie toont het streven van de distilleerderij naar traditionele methoden en rijke, sherryachtige smaken.

Batch #77 van Aberlour A'bunadh getuigt van de invloed van Spaanse Oloroso Sherry vaten. Deze grote vaten, gemaakt van Europees eikenhout, hebben voorheen de heerlijke en versterkte Oloroso Sherry bevat. De whisky absorbeert de diepe, fruitige en nootachtige smaken uit het met sherry doordrenkte hout, wat resulteert in een complex en weelderig smaakprofiel.

Bij het inschenken van een glas Aberlour A'bunadh Batch #77 worden de aroma's onmiddellijk waargenomen. De neus is gevuld met tonen van pure chocolade, gedroogd fruit en warme specerijen. Het is een symfonie van rozijnen, vijgen, kaneel en nootmuskaat die je aantrekt en uitnodigt om verder te verkennen.

Op het gehemelte onthult de whisky zijn ware karakter. De invloed van de sherry staat centraal, met een golf van rijke, zoete smaken die je tong bedekken. Lagen karamel, toffee en donker fruitcompote ontvouwen zich, vergezeld van hints van kruidnagel en eikenhout. Ondanks het hoge alcoholgehalte blijft de whisky glad en fluweelzacht, een bewijs van de kwaliteit en zorgvuldige rijping.

De afdronk is lang en bevredigend, met een blijvende warmte en een heerlijke zoetheid op het gehemelte. Terwijl de smaken langzaam vervagen, blijft er een gevoel van voldoening achter, wetende dat je een werkelijk uitzonderlijke whisky hebt ervaren.

Batch #77 van Aberlour A'bunadh is een beperkte uitgave en elke fles vertegenwoordigt een schat voor whiskyliefhebbers en verzamelaars. Met zijn hoge sterkte en intense smaken is het een dram om langzaam van te genieten, zodat de complexiteit zich

bij elke slok kan ontvouwen.

Ter conclusie, Aberlour A'bunadh Batch #77, gerijpt in Spaanse Oloroso Sherry vaten op 60,8%, is een whisky die aandacht verdient. Het sherry-gedreven profiel, gevuld met rijke smaken en een fluweelzachte textuur, is een genot voor degenen die een gedurfde en weelderige dram waarderen. Of het nu op een speciale gelegenheid wordt genoten of aan een waardevolle whiskyverzameling wordt toegevoegd, Aberlour A'bunadh Batch #77 is een schitterend voorbeeld van het vakmanschap en de ambacht achter Aberlour whisky's.


Aan favorieten toegevoegd