Rosebank 21 Years Old Special Release 2014 55.3% 1992


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 991,74 (excl. BTW)
1.200,01 (in. BTW)
buy with
(max. 1)
Distileerderij Rosebank
Bottelaar OB
Serie Diageo Special Releases 2014
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 1992
Gebotteld 28.05.2014
Land Schotland
Streek Lowlands
Leeftijd
Cask Type Refill American Oak
Vatnummer Bottle code L4148LS000
Alcohol percentage 55.3
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Licht beschadigd
Voorraad 1

Professionele reviews

Serge Valentin (88)

I had liked 2011’s 21 year old quite a lot (WF 88) but it wasn’t a lemon bomb.

Colour: pale gold.

Nose: a little more closed at first nosing, but that may come from the higher strength. I find it delicately fragrant, with meadow flowers, then rather oranges instead of lemons. A wee touch of earth and sawdust too, lemon curd, and then a very funny and certainly unexpected note of capsicum. With water: more humus, damp earth, mushrooms… No chalk this time. Also chamomile, aniseed and lemon balm. Nice development.

Mouth (neat): thicker and richer again. Vanilla, barley sugar, ginger liqueur, then lemon juice and a little bitter grass. Raw malted barley. With water: excellent. Lemon and grapefruit syrup with some barley sugar and a touch of spearmint, then plums.

Finish: long, clean, zesty, Rosebank.

Comments: excellent. It’s maybe not a hugely complex spirit but if you enjoy citrus in your whisky, you’ll love it.

BOW (89)

Een Zeldzame en Uitstekende Whisky

De Rosebank 21 Years Old Special Release 2014 55.3% is een zeldzame en uitstekende whisky die de beste kwaliteiten van de gerenommeerde Rosebank-distilleerderij laat zien. Met een alcoholgehalte van 55.3% vertegenwoordigt deze single malt whisky het hoogtepunt van 21 jaar rijping, resulterend in een werkelijk uitzonderlijke drank.

Gedistilleerd en uitgebracht als een speciale limited edition in 2014, brengt deze whisky een eerbetoon aan het erfgoed en vakmanschap van de Rosebank-distilleerderij. Elke slok is een reis door de tijd en biedt een glimp van het vakmanschap en de expertise die Rosebank tot een geliefde naam in de whiskywereld heeft gemaakt.

Bij het inschenken onthult de Rosebank 21 Years Old Special Release een prachtige gouden kleur, waarin de essentie van de lange rijping wordt gevangen. Het aroma is een delicate balans van bloemige tonen, hints van citrus en subtiele specerijen. Het lokt de zintuigen uit en nodigt uit om de complexe lagen te verkennen.

Op het gehemelte ontvouwt deze whisky zich met elegantie en finesse. De smaken zijn verfijnd en harmonieus, met tonen van rijpe boomgaardvruchten, vanille en een zachte hint van eikenhout. De mondstructuur is fluweelzacht en omhult het gehemelte met een luxe sensatie.

De afdronk is langdurig en bevredigend, met een blijvende indruk. Het blijft hangen op het gehemelte, met een milde warmte en een subtiele zoetheid die uitnodigen tot contemplatie. Deze whisky is een ware showcase van de toewijding van de Rosebank-distilleerderij om uitzonderlijke single malts te produceren.

De Rosebank 21 Years Old Special Release 2014 55.3% is een droom voor verzamelaars en een genot voor whiskyliefhebbers. Zijn zeldzaamheid en uitstekende kwaliteit maken het een zeer gewilde fles in de whiskywereld. Het is een eerbetoon aan het erfgoed van Rosebank en een testament aan de kunst van het whisky maken.

Kortom, de Rosebank 21 Years Old Special Release 2014 55.3% is een zeldzame en uitstekende whisky die het vakmanschap en erfgoed van de Rosebank-distilleerderij belichaamt. Zijn verfijnde smaken, elegante aroma en langdurige afdronk maken het een werkelijk uitzonderlijke keuze voor wie op zoek is naar een opmerkelijke whisky-ervaring.


Aan favorieten toegevoegd