Bladnoch 16 Years Old Cask 439 49.6% 2006


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bladnoch
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor United Kingdom
Gedistilleerd op 12.2006
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Lowlands
Leeftijd 16
Cask Type Oloroso Sherry Butt
Vatnummer 439
Alcohol percentage 49.6
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (88.50)

Bladnoch 2006 Oloroso Sherry Butt Single Cask 439 16 Years Old is een limited edition-release van de bekende Bladnoch-distilleerderij in de Lowlands van Schotland. Gedistilleerd in december 2006, werd deze single malt-whisky 16 jaar lang gerijpt in een enkel Oloroso Sherry Butt voordat hij in maart 2023 werd gebotteld. Met slechts 677 flessen geproduceerd op een vatsterkte van 49,6%, is deze whisky een zeldzame en zeer gewilde vondst voor whisky-liefhebbers.

In de neus biedt Bladnoch 2006 Oloroso Sherry Butt Single Cask 439 een rijk en complex aroma met tonen van gedroogd fruit, zoals rozijnen en vijgen, en een hint van eikenhout. Er is ook een subtiele zoetheid, met tonen van karamel en toffee, en een vleugje specerijen die diepte en complexiteit toevoegen aan de algehele neus.

Op het gehemelte is deze whisky vol en glad, met een rijke en fluweelachtige textuur die de tong bedekt. Smaak van gedroogd fruit domineert, met tonen van rozijnen, vijgen en dadels. Er is ook een hint van pure chocolade en een subtiele kruidigheid die complexiteit en balans toevoegt aan het algehele smaakprofiel. De Oloroso Sherry Butt voegt een vleugje zoetheid toe, met tonen van karamel en toffee.

De afdronk van Bladnoch 2006 Oloroso Sherry Butt Single Cask 439 is lang en verwarmend, met een zachte zoetheid die op de tong blijft hangen. De smaken en aroma's worden na verloop van tijd meer uitgesproken, waardoor de kwaliteit van het rijpingsproces en de uniekheid van de enkelvoudige botteling uit een vat worden benadrukt.

De verpakking van deze whisky is ook opmerkelijk, met een strak en modern ontwerp dat de premium kwaliteit van de expressie weerspiegelt. De fles is lang en slank, met een label dat het iconische logo van de Bladnoch-distilleerderij, het vatnummer en de details van de distillatie- en bottelingsdata bevat.

Al met al is Bladnoch 2006 Oloroso Sherry Butt Single Cask 439 16 Years Old Gedistilleerd 12.2006 Gebotteld 03.2023 677 Flessen 49,6% een uitzonderlijke whisky die elke whisky-kenner zal imponeren. Het rijke en complexe smaakprofiel, gecombineerd met de gladheid en balans die voortkomen uit langdurig rijpen in een Oloroso Sherry Butt, maken het tot een werkelijk memorabele drinkervaring. Of het nu op zichzelf wordt genoten of wordt gecombineerd met een speciale gelegenheid, deze whisky is een must-try voor iedereen die de wereld van premium single malt-whisky's wil verkennen.


Aan favorieten toegevoegd