Bladnoch 15 Years Old Cask 707 56.2% 2007


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bladnoch
Bottelaar OB
Serie Single Cask
Gebotteld voor United Kingdom
Gedistilleerd op 07.2007
Gebotteld 03.2023
Land Schotland
Streek Lowlands
Leeftijd 15
Cask Type Red Wine Hogshead
Vatnummer 707
Alcohol percentage 56.2
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Bladnoch 2007 Red Wine Hogshead Single Cask 707 15 Years Old is een zeer gewilde release van de gerenommeerde Bladnoch Distillery, gelegen in de Lowlands van Schotland. Gedistilleerd in juli 2007, werd deze single malt whisky 15 jaar gerijpt in een enkele Red Wine Hogshead voordat hij in maart 2023 werd gebotteld. Met slechts 278 flessen geproduceerd op een vatsterkte van 56,2%, is deze whisky een zeldzame en exclusieve vondst voor whiskyliefhebbers.

Op de neus biedt Bladnoch 2007 Red Wine Hogshead Single Cask 707 een uitnodigend en complex aroma met tonen van rood fruit, zoals kersen en frambozen, en een subtiele hint van vanille. Er is ook een hint van kruiden en een delicate bloemige geur die diepte en complexiteit toevoegt aan de algehele neus.

Op de smaak is deze whisky vol en rijk, met een gladde en fluweelzachte textuur die de tong bedekt. Smaak van rood fruit overheerst, met tonen van kersen, frambozen en aardbeien. Er is ook een hint van eikenhout en een subtiele kruidigheid die complexiteit en balans toevoegt aan het algehele smaakprofiel. De Red Wine Hogshead voegt een vleugje zoetheid toe, met tonen van karamel en vanille.

De afdronk van Bladnoch 2007 Red Wine Hogshead Single Cask 707 is lang en verwarmend, met een zachte zoetheid die op de tong blijft hangen. De smaken en aroma's worden na verloop van tijd meer uitgesproken, waardoor de kwaliteit van het rijpingsproces en de uniekheid van de enkele vat botteling worden benadrukt.

De verpakking van deze whisky is ook opmerkelijk, met een strak en modern ontwerp dat de premium kwaliteit van de expressie weerspiegelt. De fles is lang en slank, met een label dat het iconische Bladnoch Distillery-logo, het vatnummer en de details van de distillatie- en botteldatums bevat.

Al met al is Bladnoch 2007 Red Wine Hogshead Single Cask 707 15 Years Old Distilled 07.2007 Bottled 03.2023 278 Bottles 56.2% een uitzonderlijke whisky die zeker indruk zal maken op elke whiskyliefhebber. Het rijke en complexe smaakprofiel, gecombineerd met de gladheid en balans die voortkomen uit langdurige rijping in een Red Wine Hogshead, zorgen voor een onvergetelijke drinkervaring. Of het nu op zichzelf wordt gedronken of wordt gecombineerd met een speciale gelegenheid, deze whisky is een must-try voor iedereen die de wereld van premium single malt whisky's wil verkennen.


Aan favorieten toegevoegd