Bowmore 17 Years Old 1999 Craftsmen's Collection 51.3% 1999


5.0 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Bowmore
Bottelaar OB
Serie Warehousemen's Selection
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 14.06.1999
Gebotteld Not Specified
Land Schotland
Streek Islay
Leeftijd 17
Cask Type Bourbon, Sherry and Wine Casks
Vatnummer
Alcohol percentage 51.36
Inhoud 0,70
Conditie In Original Container
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (90)

Een Meesterwerk van Distilleerkunst

Bowmore, de gerenommeerde distilleerderij op Islay, staat bekend om zijn uitzonderlijke single malt Scotch whisky's die de essentie van de ruige kustschoonheid van het eiland belichamen. Onder het prachtige assortiment van expressies springt de Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection 51.3% eruit als een waar meesterwerk. Deze limited edition whisky toont het vakmanschap en oog voor detail van de distilleerderij en biedt whiskyliefhebbers een opmerkelijke zintuiglijke ervaring. In dit artikel duiken we in de kenmerkende eigenschappen en opmerkelijke kwaliteiten die de Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection tot een echt juweel maken voor whiskyliefhebbers.

Vakmanschap op zijn best:
De Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection is een bewijs van de kunst en vaardigheid van de ambachtslieden van de distilleerderij. Deze expressie werd gedistilleerd in 1999 en rijpte 17 jaar, waardoor de whisky een diepte en complexiteit ontwikkelde die werkelijk opmerkelijk is. Elke stap van het productieproces, van de selectie van de beste ingrediënten tot de zorgvuldige rijping in de pakhuizen van de distilleerderij, getuigt van Bowmore's toewijding aan het creëren van uitzonderlijke whisky.

Proefnotities:
De Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection biedt een zintuiglijke reis van smaken en aroma's. Op de tong staat een symfonie van rijke, rokerige smaken centraal. De kenmerkende turfrook van Islay whisky's is prachtig in balans met de zoetheid van rijpe vruchten, zoals sappige pruimen en smakelijke abrikozen. Ondertonen van pure chocolade en getoast eikenhout voegen diepte en complexiteit toe aan het profiel van de whisky.

Naarmate de smaken zich ontvouwen, komen hints van zeewater en zeezout naar voren, die herinneren aan de kustlocatie van de distilleerderij. Het robuuste lichaam en zijdezachte mondgevoel van de whisky dragen bij aan een werkelijk verwennerij.

Afdronk en aroma's:
De afdronk van de Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection is lang en bevredigend, met een aanhoudende warmte op de tong. Tonen van gedroogd fruit, doordrenkt met een subtiele rokerigheid, maken geleidelijk plaats voor een subtiele kruidigheid, met hints van kaneel en nootmuskaat. Het boeket van de whisky is even betoverend, met een complex samenspel van maritieme elementen, milde turfrook en een vleugje vanille.

Verpakking en presentatie:
De Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's

Collection wordt gepresenteerd in een elegante verpakking die de premium kwaliteit van de whisky weerspiegelt. Het flesontwerp is strak en verfijnd, met het Bowmore-embleem, en vangt de essentie van het rijke erfgoed van de distilleerderij. Deze aandacht voor detail in zowel de whisky als de presentatie versterkt de algehele ervaring.

Conclusie:
De Bowmore 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection 51.3% is een whisky die het meesterschap en de toewijding van de ambachtslieden van de distilleerderij belichaamt. Met zijn gecompliceerde smaken, goed uitgebalanceerde rokerigheid en verwennerij in de afdronk, is het een waar eerbetoon aan de kunst van het whisky maken. Of je nu een doorgewinterde liefhebber bent of net begint aan je whiskyreis, deze limited edition expressie van Bowmore zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten.

Ervaar het vakmanschap en de kunst van Bowmore met de 17 jaar oud 1999 Craftsmen's Collection en geniet van de complexiteit en rijkdom die alleen tijd en vakmanschap kunnen voortbrengen.


Aan favorieten toegevoegd