Longrow 21 Years Old Limited Release 2020 46% NV


4.4 sterren - 2 professionele reviews
€ 285,00 (excl. BTW)
344,85 (in. BTW)
buy with
(max. 2)
Distileerderij Springbank
Bottelaar OB
Serie Limited Release
Gebotteld voor
Gedistilleerd op Not Specified
Gebotteld 20.10.2020
Land Schotland
Streek Campbeltown
Leeftijd 21
Cask Type 95% Sherry, 5% Bourbon
Vatnummer Bottlecode 20/131
Alcohol percentage 46
Inhoud 0,70
Conditie In Original Box
Etiket Perfect
Voorraad 2

Professionele reviews

Whisky Notes (88)

BOW (90)

Een Uitzonderlijke Samensmelting van Sherry en Bourbon

Introduction:
Longrow, bekend om zijn robuuste en geturfde whisky's, presenteert een exclusieve release voor whiskyliefhebbers: de Longrow 21 Jaar Oud Limited Release 2019. Gebotteld op 2 oktober 2019, belichaamt deze buitengewone whisky een harmonieuze samensmelting van 60% Sherryvaten en 40% Bourbonvaten. Met een alcoholpercentage van 46% ABV belooft deze limited edition een ware traktatie voor de zintuigen. Ga met ons mee op een reis door de smaakvolle wereld van Longrow.

Jarenlang Gerijpt:
De Longrow 21 Jaar Oud Limited Release is het resultaat van een geduldig rijpingsproces. Gedistilleerd in een ver verleden, heeft deze whisky 21 jaar lang gerijpt in zorgvuldig geselecteerde vaten. De Sherryvaten en Bourbonvaten hebben hun eigen karakteristieke invloeden op de spirit gehad, wat heeft geleid tot een complexe en uitgebalanceerde smaak.

Tasting Notes:
Bij het proeven van de Longrow 21 Jaar Oud komt een rijke en diepe geur vrij, met aroma's van gedroogd fruit, donkere chocolade en een vleugje kruidig eikenhout. Bij de eerste slok ervaart men een gelaagdheid van smaken. Zoete tonen van rozijnen en donkere bessen vermengen zich met kruidige nuances van kaneel en nootmuskaat. De subtiele rokerigheid van Longrow vormt de perfecte aanvulling op de zoete en kruidige tonen, wat resulteert in een evenwichtige en complexe whisky. De afdronk is langdurig en warm, met delicate hints van vanille en hout.

De Samensmelting van Sherry en Bourbon:
De combinatie van Sherry- en Bourbonvaten voegt een fascinerende dimensie toe aan de Longrow 21 Jaar Oud Limited Release. De Sherryvaten geven de whisky een rijkdom aan zoete en fruitige tonen, terwijl de Bourbonvaten een vleugje vanille en eikenhout inbrengen. De harmonie tussen deze twee vatsoorten resulteert in een complexe en gelaagde whisky die de kenmerkende stijl van Longrow omarmt.

Limited Release:
De Longrow 21 Jaar Oud Limited Release 2019 is een speciale uitgave voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een unieke en zeldzame ervaring. Met slechts een beperkt aantal flessen beschikbaar, vertegenwoordigt deze whisky de hoogwaardige kwaliteit en het vakmanschap waar Longrow bekend om staat. Het is een viering van de lange geschiedenis en het voortdurende streven naar excellentie van de distilleerderij.

Conclusie:
De Longrow 21 Jaar Oud Limited Release 2019 is een meesterwerk van evenwicht en complexiteit. De combinatie van Sherry- en Bourbonvaten zorgt voor een unieke smaakbeleving die

de zintuigen prikkelt. Deze limited edition whisky biedt een harmonieuze balans tussen zoete, fruitige en kruidige tonen, ondersteund door de subtiele rokerigheid waar Longrow om bekend staat. Voor de ware liefhebbers van fijne whisky is de Longrow 21 Jaar Oud een waar genot. Laat u betoveren door de meesterlijke ambachtelijkheid van deze beperkte uitgave en geniet van de rijke en veelzijdige smaken die het te bieden heeft.


Aan favorieten toegevoegd