Blind Tasting Competition

Blind Tasting Competition

Doe weer mee!

Al meerdere jaar verheugen whiskyfans over de gehele wereld zich op de jaarlijkse whisky blind tasting competition. In 14 aaneengesloten dagen worden whiskyfans gevraagd om hun best guess te geven van de whisky die ze blind proeven. Dagelijks worden de resultaten verwerkt in een ranglijst waarbij spectaculaire verschuivingen eerder regel dan uitzondering zijn. Vele zeer bekende whiskyproevers hebben de afgelopen jaren meegedaan en nog meer whisky-amateurs hebben hiermee hun talent voor het analyseren van whisky ontdekt. Door de zeer speciek uitgezochte mix van whiskies die tijdens de compeitie worden geproefd is de Blind Tasting Competition niet alleen een uitdaging maar ook ontdekkingsreis naar de eigen smaken en voorkeuren. Daarbij biedt het de gelegenheid om exclusieve en niet reguliere whiskies te kunnen proeven. De afgelopen jaren zijn o.a. de Feis Isle, vintage Glen Fagler en cask ends van Cadenhead onderdeel geweest van de proeverij.

Hoe werkt het?

De Blind Tasting Competition samplebox bevat 14 whiskysamples, genummerd van 1 tot en met 14 en kan gekocht worden op de Best of Wines website. Op 1 november start de competitie, hetgeen betekent dat op 1 november voor 22:00 CET de sample nummer 1 geproefd en geanalyseerd moet zijn. Iedere deelnemer kan onder zijn of haar naam het volgende aangeven: distilleerderij, regio van herkomst, leeftijd en alcoholpercentage. Na 22:00 CET sluit de inschrijving van de sample en wordt bekend gemaakt om welke fles het gaat. Op basis van de antwoorden krijgen deelnemers punten en wordt de ranglijst bekend gemaakt.

Hoe doe ik mee?

Ga naar Best of Whiskies en bestel de sampelbox. Er wordt bij de bestelling automatisch een account aangemaakt. Na afronding van de bestelling komt er een extra button op de accountpagina die toegang geeft tot de Blind Tasting Competition. En dat is alles!

Voor diegene die liever niet onder de eigen naam meedoet is er de mogelijkheid om onder een nickname mee te doen.

Wat zijn de kosten?

Gedurende een half jaar worden exclusieve en speciale whiskies verzameld als onderdeel van de Blind Tasting Competition. De 'normale' whiskies zul je dus zeker niet aantreffen. Door onze goede contacten in combinatie met sponsoring hebben we de kosten voor de samplebox zeer beperkt kunnen houden. De prijs voor 14 samples bedraagt 40 euro, exclusief BTW en vervoer.

Zijn er prijzen?

Jazeker, de eeuwige roem om meegedaan te hebben met de Blind Tasting Competition. En voor de 3 deelnemers met de hoogste score .....

Voor deelnemers: over de competitie

De whiskies die geproefd gaan worden zijn als volgt geselecteerd:

• Alle samples zijn Scotch single malts
• Opeenvolgende samples zullen nooit uit dezelfde regio komen
• Iedere regio komt minimaal 1 maal voor tijdens de competitie
• Het minimum alcoholpercentage is 43%


De volgende gegevens moeten worden ingevuld (middels dropdown box):

• De distilleerderij (40 punten)
• De regio (20 punten)
• De leeftijd (max 20 punten, 10 punten mindering bij elk jaar verschil)
• Alcoholpercentage (20 punten, 1 punt in mindering bij iedere 0,1% verschil)
• De rating van de whisky. Hier kunnen geen punten mee worden verdiend maar wordt getoond om de beste whisky in de competitie volgens de deelnemers te bepalen.

Blind Tasting Competition

Bestel de sample set voor de blind tasting competitie via de onderstaande link.

Blind Tasting Competition

Bestel Hier