Het verkopen van flessen aan veilingen

In Europa is een aantal veilinghuizen actief dat zowel wijnen als whisky’s veilt. U ontvangt van deze partijen vaak een taxatie met een minimumprijs en een over het algemeen zeer hoog getaxeerde maximumprijs. Veilingen zijn over het algemeen zeer optimistisch over de verwachte opbrengst. In uitzonderlijke gevallen wordt de maximumprijs gehaald met heel af en toe een uitschieter die daar overheen gaat. Echter: bij de meeste geveilde lots wordt er verkocht tegen de onderkant van de bandbreedte. Daarbij bent u ook nog eens een commissie aan het veilinghuis of tussenpersonen kwijt. Vaak moeten ook de kopers een commissie betalen, waardoor er een lagere prijs dan de reguliere prijzen voor de flessen wordt betaald.

Indien u de wijnen of whisky's dus aanbiedt op een veiling, heeft u geen enkele garantie over de opbrengst. Daarnaast bent u waarschijnlijk niet alle aangeboden flessen kwijt. U blijft meestal zitten met de minder populaire flessen in uw kelder. Het is maar de vraag wanneer en of die verkocht worden. Het kan dus ook zeer tegenvallen.


Best of Wines neemt uw gehele kelder of voorraad over indien dat mogelijk is. Dat betekent dat u niet met ' de rest' blijft zitten in uw kelder. Kortom: U heeft een gegarandeerde betaling.


Veilingen zijn momentopnames, ze moeten de juiste klanten weten te vinden die ook daadwerkelijk (online) aanwezig zijn op het moment van de veiling. Hierdoor worden veel potentiële kopers gemist. Dat heeft een vaak een prijsconsequentie. Als verkoopplatform bereiken wij dagelijks ons wereldwijde netwerk van hotels, restaurants en liefhebbers, waardoor de kans veel groter is dat we de juiste koper vinden tegen de juiste prijs.

Behalve de onzekerheid van hoeveel u voor uw flessen krijgt bij veilingen, moet u vaak ook maanden wachten na het moment van het aanleveren van uw wijnen, het veilen zelf en het feitelijke moment van uitbetaling. Bij ons ontvangt u direct de betaling.

Best of Wines positioneert zich daarmee als een uitstekend alternatief voor de diverse wijnveilingen. Meer informatie over hoe u uw flessen kunt verkopen kan u hier vinden

Aan favorieten toegevoegd