Monymusk 7 Years Old 2015 MMW Habitation Velier 48% 2015


4.5 sterren - 1 professionele reviews
uitverkocht
buy with
Distileerderij Monymusk Estate
Bottelaar Verlier S P A
Serie MMW
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2015
Gebotteld 2022
Land Jamaica
Streek Monymusk Estate
Leeftijd 7
Cask Type
Vatnummer
Alcohol percentage 60.5
Inhoud 0,70
Conditie In Original Carton
Etiket Perfect
Voorraad 0

Professionele reviews

BOW (87)

Monymusk 7 Jaar Oud 2015 MMW Habitation Velier: De Essentie van Jamaicaanse Rum Ontdekken

Als het gaat om wereldklasse rum, staat de naam Habitation Velier synoniem voor uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap. Hun nieuwste aanbod, de Monymusk 7 Jaar Oud 2015 MMW, is een waar eerbetoon aan hun toewijding om het beste van Jamaicaanse rum te presenteren. Gedistilleerd in 2015 en gebotteld in 2022, is deze limited edition release een viering van het unieke karakter en de smaken die Monymusk Distillery te bieden heeft.

Monymusk Distillery, gelegen in het hart van Jamaica, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het staat bekend om zijn traditionele productiemethoden, waaronder het gebruik van 100% pot still distillatie. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke druppel rum barst van gedurfde en robuuste smaken die kenmerkend zijn voor Jamaicaanse spirits.

De Monymusk 7 Jaar Oud 2015 MMW toont het vakmanschap van de distilleerderij en de bekwaamheid van Habitation Velier in het zorgvuldig samenstellen ervan. Met een alcoholpercentage van 48% is deze rum een ware weerspiegeling van het terroir en het rijpingsproces. Gedurende de zeven jaar durende rijpingsperiode heeft de rum het tropische klimaat en de invloed van de eiken vaten geabsorbeerd, resulterend in een complex en gelaagd smaakprofiel.

Een van de opvallende kenmerken van deze release is het hoge estergehalte. Met een esterwaarde van 378,8 gr/hlpa zit de rum boordevol fruitige en aromatische verbindingen die bijdragen aan zijn karakteristieke smaak. Deze esters brengen tonen van rijp tropisch fruit, zoals ananas, mango en banaan, naar voren, samen met hints van kruiden en eikenhout.

Op de tong betovert de Monymusk 7 Jaar Oud 2015 MMW met zijn rijkdom en diepgang. De eerste slok onthult een explosie van tropische fruitsmaken, aangevuld met een warme en aanhoudende zoetheid. Naarmate de smaken zich ontvouwen, komen lagen van karamel, vanille en exotische specerijen naar voren, die zorgen voor complexiteit en balans in het algehele profiel. De volle textuur omhult de tong en laat een bevredigende en gedenkwaardige indruk achter.

Het engelendeel, het deel van de rum dat verloren gaat door verdamping tijdens de rijping, wordt geschat op meer dan 48%. Dit aanzienlijke verlies getuigt van de geconcentreerde smaken en intensiteit die in elke fles te vinden zijn. Het is een bewijs van de toewijding en geduld die nodig zijn om een rum van dit kaliber te creëren.

Als onafhankelijke bottelaar is Habitation Velier er trots op unie

ke expressies van over de hele wereld te vinden en te presenteren. Hun samenwerking met Monymusk Distillery heeft geresulteerd in een rum die het karakter van Jamaicaans vakmanschap en tradities belichaamt. De zorgvuldige selectie en samenstelling door Habitation Velier zorgen ervoor dat elke fles Monymusk 7 Jaar Oud 2015 MMW een waardevolle vondst is voor rumliefhebbers en verzamelaars.

Tot slot is de Monymusk 7 Jaar Oud 2015 MMW Habitation Velier een opmerkelijke expressie die de essentie van Jamaicaanse rum belichaamt. Met zijn uitzonderlijke smaakprofiel, hoog estergehalte en zorgvuldig vakmanschap biedt het een zintuiglijke reis die de rijke erfenis en smaken van deze Caribische schat verkent. Of het nu puur wordt genoten of in een goed samengestelde cocktail, deze rum zal ongetwijfeld een blijvende indruk achterlaten en de reputatie van zowel Monymusk Distillery als Habitation Velier in de wereld van premium spirits verder versterken.


Aan favorieten toegevoegd