Chateau de Bordeneuve 17 Years Old Dràm Mòr Cask 1013 49.2% 2005


4.3 sterren - 2 professionele reviews
€ 63,00 (excl. BTW)
76,23 (in. BTW)
buy with
(max. 6)
Distileerderij Chateau de Bordeneuve
Bottelaar Dràm Mòr
Serie
Gebotteld voor
Gedistilleerd op 2005
Gebotteld 2023
Land Frankrijk
Streek Armagnac
Leeftijd 17
Cask Type Refill Bourbon Barrel
Vatnummer 1013
Alcohol percentage 49.2
Inhoud 0,70
Conditie Perfect
Etiket Perfect
Voorraad 6

Professionele reviews

BOW (89)

Titel: Chateau de Bordeneuve Armagnac 17 Jaar Oud Dràm Mòr Cask 1013: Een Betoverende Uiting van Onderscheid

Introductie:
In de wereld van fijne sterke dranken heeft Armagnac een bijzondere plek als een van de oudste en meest geprezen brandewijnen. Onder de opmerkelijke aanbiedingen bevindt zich de Chateau de Bordeneuve Armagnac 17 Jaar Oud Dràm Mòr Cask 1013, een werkelijk uitzonderlijke uiting gebotteld door de gewaardeerde onafhankelijke bottelaar, Dràm Mòr. Gedistilleerd in 2005 en gebotteld in 2023, vertegenwoordigt deze Armagnac het hoogtepunt van jarenlange geduldige rijping en vakmanschap. In dit artikel zullen we ingaan op de boeiende kwaliteiten en proefnotities van deze onderscheidende geest.

Perfectionering door rijping:
De Chateau de Bordeneuve Armagnac 17 Jaar Oud heeft een zorgvuldig rijpingsproces ondergaan in eikenhouten vaten, waardoor het zijn unieke karakter en diepte heeft kunnen ontwikkelen. Met elk jaar heeft de geest de smaken en essenties van het hout geabsorbeerd, resulterend in een rijk en complex profiel.

Proefnotities:
De Chateau de Bordeneuve Armagnac 17 Jaar Oud Dràm Mòr Cask 1013 biedt een symfonie van smaken die de ambachtelijkheid van de onafhankelijke bottelaar belichamen.

Neus: Aroma's van gedroogd fruit, waaronder vijgen en rozijnen, begroeten de zintuigen. Deze worden vergezeld door subtiele tonen van eikenhout, vanille en een vleugje specerijen. De geur is uitnodigend en straalt een gevoel van verfijning uit.

Smaak: Op het gehemelte verrukt deze Armagnac met zijn harmonieuze samenspel van smaken. Weelderige karamel, geroosterde noten en pure chocolade vermengen zich tot een luxueuze en weelderige ervaring. Ondertonen van gedroogde abrikozen en bakkruiden voegen complexiteit en intrige toe.

Afdronk: De afdronk is lang en bevredigend, met een warm en blijvend indruk. Tonen van geroosterd eikenhout, gedroogd fruit en een zachte hint van specerijen vervagen geleidelijk, nodigen uit tot overpeinzing en waardering.

Vakmanschap en oog voor detail:
Dràm Mòr, bekend om hun expertise in het selecteren van uitzonderlijke sterke dranken, heeft opnieuw hun toewijding aan kwaliteit laten zien met de Chateau de Bordeneuve Armagnac 17 Jaar Oud. De toewijding van de onafhankelijke bottelaar om alleen de beste geesten te vinden en te bottelen, is duidelijk te zien in deze uiting.

Conclusie:
De Chateau de Bordeneuve Arm

agnac 17 Jaar Oud Dràm Mòr Cask 1013 vertegenwoordigt de essentie van elegantie en onderscheid in de wereld van Armagnac. De onberispelijke balans van smaken, verfijnde aroma's en langdurige afdronk maken het een ware keuze voor fijnproevers. Bij elke slok wordt men getransporteerd naar de zonovergoten wijngaarden van Gascony, waar deze uitzonderlijke geest werd gekoesterd en gerijpt.

Of het nu op zichzelf wordt genoten of als een luxueuze digestief na het diner, de Chateau de Bordeneuve Armagnac 17 Jaar Oud is een bewijs van de kunst van distillatie en het vakmanschap van onafhankelijke bottelaars zoals Dràm Mòr. Hef het glas en geniet van de weelde van deze onderscheidende Armagnac, die een glimp biedt in de eeuwenoude traditie en rijke erfgoed van de regio.

Serge Valentin (84)

From 80% ugni blanc, the remainder being baco. It doesn't say so on the label, but I believe Bordeneuve is Bas-armagnac, from those famous fauve sands terroirs. Colour: gold. Nose: I'm finding tiny whiffs of coal smoke, quite bizarrely, then rather fresh liquorice and stewed peaches and apricots, which is quite typical. Surely firmer than the Sigognac, while that's not only the higher alcohol. Some muscovado chiming in after a while. Mouth: closer to the style of the Sigognac, rather grapy, with some liquorice and peaches, some honey, some mead, overripe apples, rather a little oak… These juices generally become quite magical after thirty or forty years in the cask, I especially remember a stupendous 1972 that we had tried in January this year (a Sigognac Old Master Spirits, WF 91). Finish: medium, meady, grassy. Peach skin. A little green wood in the aftertaste. Comments: still a little rustic but extremely all right.


Aan favorieten toegevoegd