Arnoux Lachaux vintage 2015 is binnen

Arnoux Lachaux vintage 2015 is binnen

Vorige week ontvingen we een schitterende collectie wijnen van Domaine Arnoux-Lachaux in Vosne-Romanée.

Slechts een korte tijd in leiding van de prestigieuze wijngaard, heeft Charles Lachaux, erfgenaam van zowel Lachaux als de Arnoux, nogal wat waar te maken. Het doet ons daarom ook ontzettend veel plezier om te zien dat hij de afgelopen jaren niet alleen de verwachtingen heeft waargemaakt, maar deze zelfs spectaculair heeft overtroffen. Met de hulp van zijn vader, Pascal Lachaux, en zijn schoonvader, Robert Arnoux, heeft Charles de kwaliteit van deze excellente wijnen uit Vosne-Romanée en Nuits-saint-Georges tot een nieuw niveau kunnen tillen. Momenteel behoort Arnoux-Lachaux tot een van de beste uit de Côte de Nuits regio.

Een aantal wijnen van deze zending die voornamelijk ons erg in het oog vielen zijn:

Romanee Saint Vivant 2015

De wijn die een stad de helft van zijn naam verleende, houdt altijd zijn belofte. En ook hier stelde hij zeker niet teleur. In de neus donker rood fruit, kersen, met specerijen van kaneel en een lichte zoetigheid van rozenblaadjes. In de smaak zelfs nog meer fruit en de complexiteit van deze wijn verraad dat er nog heel veel schuil gaat in deze wijn. We verwachten nog meer grootsheid van deze wijn na zo'n 10 tot 20 jaar.

Vosne-Romanée Les Suchots 2015

Niet alleen op de top van de heuvel, maar gewoon top. In de neus friszoet rood fruit, granaatappel en ook een beetje kaneelachtige tonen met een heel licht pepertje. Sappig in de smaak, maar toch fris. Nog absoluut niet op z'n best, maar wel al met de belofte van levendige frisheid die nog jaren zal houden.

Latricieres Chambertin 2015 

Dit parceel ligt aan de koelere zijde van de heuvel, wat zich vertaalt in meer elegantie en een zachtere smaak. Subtiele mineralen en een duidelijk terroir in de neus, met een alomaanwezige hint van het welbekende rode fruit. Lange en volle afdronk.

Clos de Vougeot 15 

Clos de Vougeot, van ieder groot huis uit de Bourgogne is natuurlijk een categorie op zichzelf. Deze wijn is daar ook absoluut geen uitzondering op! Eikenhout, aarde, maar ook licht bloemig in zijn karakter. Deze wijn zal over de volgende 20 jaar alleen maar verbeteren.

We kunnen bijna niet wachten om erachter te komen hoe deze wijnen over de komende jaren zich zullen ontwikkelen, en zijn trots ze in ons assortiment te mogen hebben opnemen.

Alle ontvangen wijnen:

Vindt alle wijnen van Arnoux-Lachaux hier 

Blog door Kris

 

Talking Wine Romana Echensperger MW
 

Talking Wine Romana Echensperger MW

Bekijk blog
Super Tuscan
 

Super Tuscan

Bekijk blog
Clos de Vougeot: de oorsprong van alle terroirwijnen?
 

Clos de Vougeot: de oorsprong van alle terroirwijnen?

Bekijk blog
Aan favorieten toegevoegd